Žena trpí schizofrenií, slehla se po ní zem! Už skončila i v Holandsku

Renata Kolářová
 

Policisté rozjeli rozsáhlé pátrání po osmatřicetileté ženě, která navíc trpí paranoidní schizofrenií. Zmizení ohlásila její dcera, když se nevrátila z návštěvy psychiatrické ordinace v Berouně. Naposledy byla viděna ve stejném městě v lékárně na Husově náměstí. Zde její stopy končí.

Policie po ní zatím pátrá marně, proto prosí o pomoc širokou veřejnost. S ohledem na její diagnózu a skutečnost, že sama by nemusela brát léky, které tlumí průběh této nevyzpytatelné nemoci, je její včasné vypátrání žádoucí. Pokud žena nebere tyto léky pravidelně, bývá dezorientovaná a zmatená.

Tato dívka utekla z domova. Také po ní bylo zahájeno intenzivní pátrání.

Kriminalisté nevylučují, že v takovém případě by mohla být nebezpečná, a to nejen sobě, ale i svému okolí. "V minulosti už byla několikrát pohřešovaná a následně vypátrána v Holandsku a také Německu. Není proto vyloučeno, že by se mohla snažit opustit území naší republiky," popsala situaci Marcela Pučelíková z berounské policie. 

Pokud by měl kdokoli informace o jejím pohybu, měl by je sdělit policistům prostřednictvím tísňové linky158. Odborníci radí, že by se nikdo neměl pokoušet podobně nemocné lidi zadržet sám. Neodborný zákrok by mohl znamenat nebezpečí pro oba dva. U schizofrenie totiž nikdy nevíte, jak dotyčný zareaguje.