Co vám vadí ve vaší obci? Nahlaste to pomocí aplikace

Dejte městu vědět o nepořádku
 

Černá skládka, poničená lavička, nefungující venkovní osvětlení, problémy s odpadky. Cokoli se vám ve vaší obci nelíbí, nahlaste pomocí jednoduché aplikace.

Máte rádi vychytané mobilní aplikace a zároveň vám záleží na vzhledu vašeho města nebo obce? Stáhněte si ZmapujTo.cz a nahlaste, co se vám v okolí nelíbí. Ať je to černá skládka, poničená lavička nebo špatně opečovávaný trávník.

Podle autorů projektu vznikla aplikace v květnu 2012 jako ekologický projekt s cílem bojovat proti nelegálním skládkám odpadu v České republice, a přispět tak k řešení této problematiky. Počty občanů, které projekt zaujal, se začal rapidně navyšovat. Časem se objevila potřeba projekt rozšířit i o další problémy, se kterými se obyvatelé měst každodenně potýkají.

Na trase C nepojede metro. Přinášíme více informací.

V nové verzi se občané mohou vyjádřit ke všemu, co se jim ve městě nelíbí

Cíl bojovat s nelegálními skládkami zůstal stejný, oblast působení se však rozšířila. Obyvatelé obcí mohou příslušné obci prostřednictvím aplikace nahlásit například odstavený autovrak, rozbité odpadkové koše, poškozený povrch vozovky nebo přetékající kontejnery.

S portálem nyní spolupracuje tisíc dvě stě čtrnáct obcí z celé České republiky, ze středu Čech většina. Obce mají povinnost se těmito stížnostmi zabývat. Podívejte se na celý seznam zapojených měst a obcí.

Bude středočeský brexit? K tomuto tématu se vyjádřili kandidáti na hejtmana.

Ve středu Čech je nejvíce problémů s odpadky a poškozenými vozovkami

Podle statistik hlásí obyvatelé našeho kraje nejčastěji problémy právě s černými skládkami a drobným nepořádkem v souvislosti se špatnými odpadkovými koši a kontejnery. Na druhém místě se drží nekvalitní a poškozené silnice a chodníky.

V závěsu jsou problémy v parcích, na sportovištích i dětských pískovištích.