Pán je asi vtipálek, krade průmyslové kamery! Poznáte ho?

 
Každý máme nějaký ten koníček. Někdo rád sportuje, jiný třeba vaří nebo sprejuje vlaky. Chlápek, po kterém jde zatím marně kladenská policie, krade průmyslové kamery. Přitom si vybírá stále stejné místo. Nejspíš mu to v těle zvyšuje hladinu adrenalinu.

Těžko říct, jestli je to sběratel, nebo kamery vozí někam do sběru. V každém případě je to zvláštní zábava, protože je evidentní, že je natáčen až do chvíle, kdy kameru konečně odmontuje. "Z tohoto důvodu si myslíme, že nejde o technicky zdatného pachatale," má jasno policejní mluvčí Michaela Nováková. 

Krádež šperků je rozhodně častější než průmyslových kamer.

Doposud třikrát dostal zatím neznámý boreček chuť na kameru umístěnou na budově základní školy v kladenské ulici Amálská. Policie už tedy zná jeho podobu, přesto je montér amatér na útěku. "Pokud by ho někdo poznal, prosíme, aby zavolal na linku 158," dodala Nováková. Škoda byla zatím vyčíslena na téměř třicet tisíc korun. Policisté vše šetří jako krádež a pachateli v případě dopadení hrozí až dva roky za mřížemi.

Bohužel stále častěji dochází k oloupení postižených přímo u bankomatu.

K prvnímu incidentu došlo už v dubnu letošního roku. Podruhé muž navštívil základní školu téměř ve stejnou hodinu v červnu. Možná se chce jen na chvíli vrátit na místa, kam jako dítě chodil, a kamery ho ruší v rozjímání. V každém případě, až ho policisté dopadnou, asi to nebude jen na poznámku do žákovské knížky. Ani tito muži si neuvědomili, že je může identifikovat právě průmyslová kamera.