Kam v Benešově a Konopišti? PŘEHLED akcí na červenec a srpen

Jaké akce vás nejvíce zaujaly?
 

Nevíte, kam se vydat o prázdninách v Benešově, nebo vás láká romantické okolí zámku Konopiště? Přinášíme vám přehled nejzajímavějších akcí včetně programu kin. Tak hurá za kulturou!

Jednou z největších akcí vůbec bude divadelní vystoupení Jesus Christ Superstar, což je legendární rocková opera, kterou vytvořili autoři Tim Rice a Andrew Lloyd Webber. Příběh vypráví o posledním týdnu života Ježíše Krista od jeho příchodu do Jeruzaléma až po jeho ukřižování. Příběh je kontroverzní zejména proto, že je vyprávěný z perspektivy Jidáše Iškarotského. Představení proběhne na zámku Konopiště.

Zámek Konopiště je krásným místem, proto během celých prázdnin probíhají večerní prohlídky tohoto malebného místa. Na zámku i jeho okolí probíhá během léta celá řada výstav. Například výstava cestovatelských zážitků arcivévody Františka Ferdinanda d´Este a nejznámějších českých cestovatelů Hanzelky a Zikmunda. 

 

Ovocné knedlíky na zámku

Jeden víkend v srpnu se můžete těšit na ovocné knedlíky připravované na zámku Konopiště. Byla to totiž oblíbená pochoutka Ferdinanda d´Este. Pro „labužníky“ jsou navíc připraveny bonusy ke vstupnému.

Zaujmout vás může i Prodejní výstava terarijních zvířat a kaktusů, kde budou k vidění zvířata i rostliny celého světa, rádi vám zde také poradí ohledně chovu. Výstava bude opět na Konopišti. 

A vůbec vrcholem sezony bude Hradozámecká noc pro celé rodiny s dětmi, ale i jednotlivce. Na nádvoří a v zámeckých interiérech bude hudba a bohaté občerstvení. Pro děti je vhodné Strašidelné sklepení, klasické večerní prohlídky nabízejí průřez všech tří okruhů, nebude chybět ani prohlídka osvětlené Růžové zahrady a skleníků. Program bude probíhat od podvečerních hodin až do půlnoci. Akci završí půlnoční překvapení. 

 

Výstavy, které nesmíte zmeškat

Když jsme u těch výstav, nezapomeňte pravidelně sledovat Muzeum umění a designu, právě tam probíhá přes léto řada zajímavých exhibicí. Za zmínku stojí třeba Vesnice je svět, kde najdete umělce s dlouhodobým zájmem o venkov. Najdete zde malby, fotografie, videa, zvukové nahrávky, a to vše s venkovskou tematikou. Proběhne zde také výstava Zdeňka Kirchnera - Užitá grafika, která zahrnuje užitou tvorbu tohoto českého malíře a grafika z období 60. let 20. století, kdy se zabýval návrhy plakátů, knih i gramodesek.

Máte rádi fotografii? Nenechte si ujít podvečerní komentované prohlídky v muzeu zaměřené právě na fotografii. Jestliže vás naopak zajímá historie, neměly by vám uniknout komentované prohlídky Nový život v historických památkách nebo Místa architektonického Vz(d)oru.

 

Punk is not dead 

Jestliže vás doposud nic nezaujalo a raději byste vyrazili na koncert, kde si dáte dobré pivo, určitě vás nezklame koncert Punkrock for Ferdinand, což je open air festival uprostřed pivovaru Ferdinand. Hrát se bude punk, ska, oi! a hardcore. Kdybyste jednodenní festival prošvihli, ještě bude řada koncertů i divadelních vystoupení v rámci open air festivalu Benešov City Live, kde je vstup zdarma. Tam už se ale bude hrát spíš jazz, swing a Mozart. Můžete vyrazit ještě na orchestr Ondřeje Havelky a Melody Makers, kteří zahrají své nejlepší kousky.

 

Tradiční akcí je rozhodně Benešovské posvícení, což jsou třídenní posvícenské oslavy v centru města s bohatým programem. Můžete se těšit na farmářské trhy, hudební skupinu Horváth band, divadelní představení i stánkový prodej s rozmanitým zbožím. Benešovské posvícení je zakončeno "Pěknou hodinkou". 

Když bude venku ošklivo, může vždycky vyrazit do Benešovského 3D kina.

 

  • Přehledy programů kina naleznete dole v příloze. Stejně tak data a časy všech uvedených akcí

 

Stáhněte siVelikost
PDF icon kino_7_2016.pdf183.84 KB
PDF icon kalendar_web_78_2016.pdf229.53 KB