Opilec vymetl příkop, pak sestřelil protijedoucí auto

Opilý řidič bývá i veselým vrahem
 

Je to pořád to samé, ale bohužel také stejně zbytečné. Policisté si mohou vymluvit plíce a vypsat zápěstí, když dávají dohromady doporučení a nařízení o tom, jak nebezpečný je alkohol za volantem. Všechno marné, na úrodnou půdu do jaksi nepadá. 

Ne nadarmo se říká, že opilý řidič je veselým vrahem. V mnoha případech to bohužel platí doslova. Nehoda na Kladensku se sice tentokrát obešla bez ztrát na životě, přesto k tragédii moc nechybělo. Za volantem vozu, který karambol způsobil, seděl třicetiletý muž z Lounska. Naměřeno mu bylo 2,09 promile alkoholu v dechu.

Řidič kamionu se 4 promile? Ano, i takové věci se dějí na našich silnicích. 

Kdyby nešlo o tak vážnou věc, na řidiče byl nejspíš celkem vtipný pohled. Po silnici se totiž motal jako nudle v bandě. Nejprve vjel do přikopu, ze kterého se ještě vyhrabal zpět na silnici. Následně to však napálil do protijedoucího auta. "Ke zraněním naštěstí nedošlo. Muž byl podroben dechové zkoušce a poté převezen do nemocnice," potvrdila mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová. 

Ujíždět před policií a nabourat několik aut? Evidentně žádný problém.

V rámci vyšetření se pirát silnic podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. U osmadvacetileté řidičky byla dechová zkouška negativní a alkohol vyloučen. Dopravní nehoda je v šetření a řidič je v současné době podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ještě o něco víc nadýchal chlápek, který se s policisty honil v centru Prahy.