Policista nechal řídit služební vůz civilistu, teď bude pykat

Chcete si sednout za volant?
 

Něco takového se vidí snad jen ve filmech. Nebo si to můžete vyzkoušet maximálně v rámci dne otevřených dveří na nějakém vyhrazeném místě a pod dozorem. Aby policejní vůz řídila civilní osoba, navíc za běžného provozu se zapnutým majákem, se zdá jako sci-fi. Ale není.

Těžko říct, na co myslel policista, který nechal během své služby klidně řídit civilistu. Tím spíš, když si to drandili skrz křižovatky na červenou. Chápeme, že si jeho kamarád možná chtěl vyzkoušet, jaký je to pocit. Ale od toho jsou přeci trenažéry nebo videohry.

Policisté mají i dobré nápady, tady doprovodili taxikáře, který vezl rodící ženu.

Nicméně nezbedného policistu už to stálo místo a může být ještě hůř. "Vyšetřovatel Generální inspekce bezpečnostních sborů totiž dnes již bývalému příslušníkovi Policie České republiky sdělil podezření pro přečin porušení služební povinnosti příslušníka bezpečnostního sboru a přečin porušení povinnosti dozorčí nebo jiné služby," potvrdila mluvčí Generální inspekce Radka Sandorová.

Nejen policistům občas rupne v bedně. Tento muž si myslel, že bojoval ve Vietnamu.

Ještě víc zarážející je, že z jejich akce vzniklo video, které samozřejmě neuniklo pozornosti nadřízeným. Obvodní soud teď rozhodne, zda bude někdejší strážce pořádku potrestán ještě jinak než jen vyhazovem z práce. Jako bychom pirátů silnic neměli dost i bez zkratů lidí, kteří by nás před nimi měli chránit.