Příští týden nás čekají příjemné teploty, ale i hodně přeháněk

Na koupání to občas bude
 

Červenec pomalu ale jistě končí a příští měsíc se zejména dětmi oblíbená část roku přehoupne do své druhé poloviny. Prázdniny jsou tedy v plném proudu, stejně jako léto. Následující týden se klasických veder nedočkáme. Na koupání to však přesto občas bude. 

Poslední červencový týden by měl být tím nejteplejším, co zbytek prázdnin nabídne. Zároveň však bude také nejvíc pršet. Teploty se budou pohybovat na příjemných hodnotách mezi 25 až 29 stupni, v pátek a o víkendu ojediněle vystoupají až na 32. 

Víte, kam se vyrazit koupat, aby zkrátka nepřišel ani váš pes?

Kdo se ale těší, že se vyvalí u Mácháče nebo na zahradě před barákem, má smůlu. Lépe řečeno, ono to samozřejmě půjde, ale s největší pravděpodobností se připravte na to, že místo bronzu chytnete i celkem dost dešťových kapek. "Zatímco teploty se budou pohybovat kolem dlouhodobého průměru, srážky budou naprůměrné," potvrdila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Kdyby vás při opalovačce obtěžovali mravenci, tady je návod, jak na ně.

V jednotlivých regionech přitom budou velké rozdíly. Středočeský kraj by měl v tomto ohledu patřit mezi průměr. Nečekají se tedy ani žádné masivní přívaly vody, na druhou stranu na deštníky to rozhodně bude. 

Vzhledem k dlouhodobější předpovědi si však nejspíš užívejte každého slunečního paprsku, který se vám podaří chytit. Protože jak to tak vypadá, další prázdninové týdny budou pořádně škaredé. A pak už se pomalu začne o slovo hlásit podzim.