Brandýs myslí na Vánoce. Shání se vánoční stromky

Město hledá vánoční stromky pro náměstí
 

Brandýs hledá vánoční stromy, které rozsvítí na první adventní neděli na Masarykově a Mariánském náměstí. Máte tip na zdravý strom? Pomozte své město ozdobit. Dárce si po Vánocích může požádat o palivové dříví, které město zdarma doveze a nařeže.

Máte na svém pozemku vzrostlý strom, kterým byste se chtěli pochlubit? Nebo víte o někom, kdo takový má? Brandýs nad Labem hledá stromy, které na Vánoce ozdobí Masarykovo a Mariánské náměstí.

Vybrané stromy město pokácí a odveze na vlastní náklady. Majitel darovaného stromu se zúčastní slavnostního rozsvěcení vánočního stromu, které proběhne jako každoročně na první adventní neděli.

Vánoční stromky musí mít minimálně dvanáct metrů

Vánoční stromy, které ozdobí brandýská náměstí, by měly splňovat předem dané požadavky. Výška stromu musí přesáhnout dvanáct metrů, ne však více než dvacet metrů. Dalším důležitým kritériem je kuželovitý tvar stromu a především jeho zdraví. Vše posoudí na místě zástupce odboru životního prostředí. 

Dalším požadavkem je dobrá dostupnost pro techniku, která stromy po odřezání nepoškozené naloží a převeze do Brandýsa nad Labem – Staré Boleslavi.

Po Vánocích se strom může vrátit k majiteli jako palivo

Po odstranění stromků si můžou jejich dárci zažádat o jejich navrácení. Město je zdarma doveze a nařeže na palivové dříví.

Dárci se mohou městu hlásit až do 30. října na e-mail: monika.pokorna@brandysko.cz nebo na telefonní číslo 326 909 138.