Mladá Boleslav buduje novou cyklostezku i autobusovou zastávku

Náměstek primátora J. Bouška a radní M. Neuman na stavbě cyklostezky v Mladé Boleslavi
 

Nová cyklostezka se napojí na již existující cyklostezky. Vytvoří se tak další páteřní cyklotrasa. Město pokračuje i s opravami chodníku nebo budováním nové zakryté autobusové zastávky.

Nový týden v Mladé Boleslavi začal plánovanou výstavbou nové cyklostezky i potřebnými opravami chodníku. Stavební práce navazují na již dokončený úsek u Čedoku a obchodní akademie. Budou pokračovat dále ve směru ke kruhovému objezdu a podél Havelského parku až k prvnímu objektu na náměstí Míru.

Podle radního Miloslava Neumana budou práce probíhat až do konce října.

Rodičky v nymburské nemocnici čekají lepší časy. Začíná modernizace

Stávající autobusovou zastávku nahradí nová

V průběhu oprav vznikne i nová autobusová zastávka, která bude posunutá o několik desítek metrů blíže k obchodní akademii. Oproti původní zastávce bude krytá. Náměstek primátora Jiří Bouška upřesnil, že město připravuje i pokračování cyklostezky na druhou stranu, tedy směrem k náměstí Republiky a podél Jičínské ulice, aby se tak vytvořila další páteřní cyklotrasa.

Naplánované je vzájemné napojení cyklostezek

Tato nová cyklostezka bude mít návaznost na cyklostezku, která vede podél Severovýchodní tangenty a na již také připravovanou cyklostezku ve směru od Jičínské ulice u dálnice k Řepovu.

Se všemi výdaji pomůžou městu evropské dotace. "Zpracovává se projektová dokumentace, kterou měníme na základě požadavků Policie ČR. Chceme ji mít připravenou, abychom mohli začít s realizací, až bude možné čerpat evropské dotace. Doufám, že to bude v příštím roce," řekl Bouška.