Zatopené sklepy i ulice, tak řádily bouřky v úterý! Ve středu bude situace stejná

Propadlá prosecká estadáka
Zobrazit fotogalerii (20)
 

Úterní bouřky přijdou i ve středu se stejnou intenzitou. V úterý potrápily především západ Čech, střední Čechy a Prahu.

Přívalové deště mohutně řádily na pražském Ládví, v podvečer zde byla dokonce i odkloněna autobusová doprava, tramvají se také nedostanete. Podle všeho vodu nepobraly kanály. Metro, přilehlé okolí a potom hlavně ulice Frýdlantská plavaly.

Odpolední bouřky zasáhly celou republiku, v Praze hasiči vyjeli k 40 případům, převážně zatopení, ve středu Čech pro změnu k popadaným stromům. Zítra se bude celá situace opakovat! „V rámci bouřek jsme měli dva výjezdy na Praze-východ a jeden v okrese Rakovník, šlo o popadané stromy na komunikaci, které jsou nyní odstraněny, a jednotky jsou zpátky na základně. Před 17. hodinou jsme dostali výstrahu ČHMÚ na velmi silné bouřky, naše jednotky jsou připraveny na základně, ale ve spojitosti s bouřkami nemáme žádné další výjezdy,“ říká mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Posílejte nám svoje fotografie na e-mail: zelenkova@ctidoma.cz

V Praze hasiči nejčastěji vyjížděli k zatopeným sklepům a garážím. Jedním z těch zajímavějších byl výjezd na Ministerstvo financí. „V současné době jsme měli 40 výjezdů. V ulici Milady Horákové hrozí pád střechy, na Koněvově pád ozdobné římsy. V podjezdu Nad Vinným potokem uvízla dvě auta a v současné době také čerpáme na Ministerstvu financí,“ uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Na některých místech napršelo i více než 45 milimetrů srážek! A pozor, zítra bude situace „jako přes kopírák“, podle meteorologů by měly přijít bouřky se stejnou intenzitou. „V tuto chvíli platí dvě výstrahy – jedna pro Karlovarský a Plzeňský kraj a druhá pro Prahu a střední Čechy,“ říká Petr Dvořák z Českého hydrometeorologického ústavu. „Vypadá to, že večer, v pozdějších hodinách, by bouřková aktivita měla utichat. Zatím bylo naměřeno něco přes 40 milimetrů srážek v přívalových deštích. V noci by měl být klid, ale zítra se celá situace bude opakovat. S vysokou pravděpodobností bude zítra tedy vydána nová výstraha,“ dodává Dvořák.