Uzavřená Prosecká estakáda je problém, přibudou dočasné přechody!

Propadlá prosecká estadáka
Zobrazit fotogalerii (20)
 

Podle místních nastal na Proseku velký problém. Díky uzavřené estakádě se provoz přesunul Ke Klíčovu, lidé volají po dočasných semaforech.

„Uzavřená Vysočanská estakáda dělá lidem starosti – obzvláště těm, co bydlí v okolí objížďky. Jak je ale patrné z diskuse na facebookové stránce radnice Prahy 9, u zastávek Krocínka a Ke Klíčovu by měly vzniknout dočasné přechody a křižovatku Na Klíčově má řídit provizorní semafor. Už aby to bylo!“ Uvádí na facebookové stránce ProProsek jeden z místních obyvatel.

 

A je to pravda, doprava zhoustla v místech, kde obvykle bývá klid. Trasa, kterou nyní projíždí všechny autobusy, nebývá tolik vytížená. Normálně zde jezdí pouze autobus číslo 158. Nyní zde přibyla nejen hromadná doprava, ale samozřejmě i osobní automobily.

 

Dopravní omezení přineslo řadu problémů. V klidné části města se to teď jen hemží různými dopravními prostředky. Komunikace jsou tedy přehlcené, a tak by obyvatelé Proseka uvítali alespoň dočasné přechody u zastávek autobusů Ke Klíčovu a Krocínka. Dopravu tady navíc musí řídit policisté.

 

Podle Tomáše Portíka zastávka Ke Klíčovu dočasný přechod dostane. O Krocínce se jedná, stejně jako o provizorní signalizaci. Praha 9 se snaží, aby v co nejkratší době byly všechny problémy s bezpečností odstraněny. Zatím to vypadá, že by zde uzavírka mohla trvat až půl roku. Mohou hrozit další propady. Vše kolem estakády pro vás i nadále sledujeme.