Strážní zachraňovali dva psy v ubohém stavu! Kdo je přivázal v křoví?

 

Novinářská etika nám velí ne vždy nazvat věci pravými jmény. Ani tentokrát tedy neřekneme o člověku, který přivázal dva psy v křoví a nechal je málem zemřít hlady, nic, co se nám zrovna honí hlavou. Jde o velmi smutný případ lidského hyenismu a krutosti.

Někdy je opravdu neuvěřitelné, jak se člověk, který sám sebe ješitně a sebestředně nazývá nejdokonalejším a nejinteligentnějším tvorem planety, dokáže chovat ke zvířatům. Zatím neznámá osoba na opuštěném pozemku uvázala ke křoví dva zbídačené psy a ponechala je na místě bez stravy a vody.

Tenhle chudák zůstal uvázaný u mateřské školky, málem zemřel horkem.

Neskutečný příklad lidské tuposti a ubohosti. "Zvířata byla zjevně podvyživená, neměla krmení ani vodu. Hlídka pro podezření ze spáchání trestného činu přivolala Policii ČR a kontaktovala pracovníky útulku Městské policie Praha a Městskou veterinární správu," potvrdil mluvčí městské policie Jan Čihák.

Ještě, že jsou lidé, kteří se o zvířata starají. Tak jako třeba v útulku Voříškov.

Podle svědků byli psi na místě už dva dny. Nikdo k nim nechodil a je docela možné, že pachatel činu jen čekal, až zvířata v bolestech a utrpení zemřou. Naštěstí strážníci tentokrát přijeli včas a psy následně pracovníci odchytové služby odvezli do útulku. 

Pozor na psy, v Čelákovicích prý řádí travič.

V mnoha případech to však dopadá mnohem hůř a když policisté nedostanou echo včas nebo sami takový případ neobjeví, na místě pak už nemohou dělat nic. Jen ve středočeském kraji takto každý rok umírají desítky psů, nemluvě o jiných zvířatech. Smutné...hlavně, že jsme ta vyspělá rasa.