Felicia se omotola kolem stromu, mladí řidiči mohou za každou čtvrtou oběť

 

Podobné věci asi nikdo z nás nevidí rád. Auto doslova omotané kolem stromu, navíc byste jen těžko hledali, kde má auto vlastně volant. Všude kolem hasiči, policisté a vrtulník. Přesně tak to vypadalo na silnici mezi Vysokým Chlumcem a Pořešicemi na Příbramsku. 

Prakticky denně se setkáváme se zprávami, že mladý řidič nezvládl řízení a způsobil tragickou dopravní nehodu. Někdy jsou dokonce k vidění fotky, které opravdu nejsou hezké. Přesto se zdá, že někteří lidé jsou nepoučitelní. Také tentokrát seděl za volantem Felicie osmnáctiletý kluk, který své auto nezvládl.

Mladík při projíždění táhlé zatáčky dostal smyk, následně vyjel vpravo mimo vozovku a postupně narazil do tří vzrostlých stromů. "Auto se poté několikrát přetočilo a zřítilo se ze šestimetrového srázu do lesa, kde zůstalo v postavení na střeše," potvrdila událost policejní mluvčí Monika Schindlová. 

Řidič byl vrtulníkem transportován do jedné z pražských nemocnic, na operačním sále skončil i těžce zraněný spolujezdce. Jsou to další přírůstky do už tak smutných statistik. Vždyť za rok 2016 zavinili začínající mladí řidiči téměř třetinu dopravních nehod a na jejich "triko" připadá každá čtvrtá oběť. 

Možná ještě zajímavější na tom je, že jsou to právě tito řidiči, u nichž je nejvíce zjišťován alkohol během jízdy. Řešením by možná byla jízda pod tak zvaným dohledem. To by mohlo zabezpečit větší bezpečnost na českých silnicích.