Netopýři uzavřeli cyklostezku mezi Radotínem a Černošicemi, jde tam o život

Důkaz, že ne všichni zákaz respektují
 

Dejte někam zákaz a můžete si být stoprocentně jisti, že se najde poměrně velké množství lidí, kteří ho budou porušovat. Příkladem budiž i uzavřená cyklostezka mezi Radotínem a Černošicemi. Padesátkrát můžete upozornit na to, že jízda po ní je životu nebezpečná. 

Na případ cyklostezky Radotín-Černošice sedí pěkné české příloví "házet hrách na zeď". Stejné je to totiž s neustálým upozorňováním ze strany obou obcí. Někteří cyklisté zákaz vjezdu stále nerespektují a klidně si dál vesele jezdí cestou, na kterou jsou zvyklí.

Tragédie se přitom může stát během okamžiku. "Důrazně všechny varujeme, aby zákaz v zájmu vlastního bezpečí bezvýhradně dodržovali," mají jasno v Černošicích a úřad v Radotíně se připojuje. Důvodem je ořez zbývajících stromů, ve kterých probíhá monitoring netopýrů, pád větve tak není žádnou výjimkou. 

A těžko si představit někoho, kdo by se dobrovolně nechal zasáhnout kusem stromu. Přesně tak to ale chvílemi vypadá. Jako by někteří lidé po ničem jiném netoužili, než mít na hlavě pěknou bouli. V tom lepším případě. V horším snad následky raději nedomýšlet. 

Uzavření cyklostezky bude trvat do 15. září. I když se všechny zúčastněné strany snaží práce co nejrychleji urychlit, dřívější průjezd nikdo zaručit nemůže.