Zmizela patnáctiletá dívka. S mužem, který již brutálně útočil

Patnáctiletá dívka, která zmizela s kriminálníkem
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Od neděle policisté pátrají po patnáctileté dívce z Hořovic, která se dobrovolně zdržuje ve společnosti jen o pár let staršího muže. Ten má nelichotivé sklony, v neděli totiž brutálně zaútočil na jiného muže na ulici – napadený skončil v bezvědomí. Dívce podle policie nebezpečí nehrozí.

Minulý víkend se na Berounsku odehrály spletité události. Zmizela patnáctiletá dívka z Hořovic, kterou její matka spatřila naposledy kolem 15. hodiny odpoledne. Podle mluvčí Policie ČR Marcely Pučelíkové se dívka zdržovala v přítomnosti mužů s kriminální minulostí už vícekrát. Tentokrát si vybrala jen o pár let staršího muže.

Souběžně došlo v neděli ve večerních hodinách k brutálnímu napadení jistého muže na ulici. Fyzický útok byl natolik závažný, že byl napadený muž převezen do nemocnice v Praze. Tam skončil na JIP a kvůli vážnému ohrožení zdraví jej uvedli do umělého spánku. „Domníváme se, že se dívka pohybuje ve společnosti tohoto muže, po kterém pátráme. Ten je podezřelý z brutálního útoku na druhého muže, který je v nemocnici. Napadení se odehrálo ve večerních hodinách,“ říká k tomu Marcela Pučelíková, mluvčí policie z Berouna.

Na mladíka už policie vydala předběžný zatykač. Zároveň je celostátně hledanou osobou. Spolu s dívkou jsou podle všeho na útěku. Nebezpečí však dívce podle policie nehrozí. „S hledaným člověkem se znali, takže nic nenasvědčuje tomu, že by s ním byla nedobrovolně nebo že by ji někam odvlekl,“ dodává Pučelíková.

Rozhodně se však nedá říci, že by bylo její zmizení ideální. Mladík by totiž mohl kdykoliv zaútočit na někoho dalšího, čímž ohrožuje i dívčinu bezpečnost. Sama dívka o sobě však nedala zatím vědět, a to ani své matce.

Kde by se mladý pár mohl ukrývat?

"Hledaný má vazby na Prahu, Kladno a Rokycany, ale samozřejmě není vyloučeno, že jsou někde úplně jinde,“ říká k tomu policejní mluvčí. Pomoci zde můžete i vy. Viděli jste zmizelou dívku nebo muže podezřelého z brutálního napadení?

Dívka je vysoká asi 163 až 170 cm, hubené postavy, má dlouhé rovné vlasy hnědé barvy. Je jí 15 let. Hledaný muž je vysoký 166 až 175 cm, rovněž je hubený, má hnědočerné vlasy, ale vlnité. Na tváři má strniště a má hnědé oči. Je mu zhruba 21 až 23 let.

Veškeré informace k hledaným osobám sdělujte policistům na čísle 158.