Ve Velvarech si od teď zacvičíte na vzduchu a zadarmo

Hřiště v novém kabátku
 

V pondělí se otevírá opravované dětské hřiště ve Velvarech. Po úpravě povrchů hřiště přibyly také workoutové stroje.  

Zpráva, která potěší nejen maminky s dětmi. Město se totiž rozhodlo udělat něco i pro dospělé a seniory. Podpora sportovních aktivit a zvelebování veřejného prostoru je tématem, které zajímá starostu Radima Woláka.

Oprava se protáhla, ale v pondělí je už hřiště otevřené a veřejnosti přístupné. "Obnovili jsme nátěry, upravili povrchy, ale hlavně instalovali tři workoutové stroje," komentuje starosta situaci.

Pokud nevíte, co to workoutové stroje jsou, rozhodně byste měli vyrazit si je vyzkoušet. Jedná se totiž o posilovací stroje, které pracují většinou s vaší vlastní váhou, jsou proto vhodným cvičebním nástrojem i pro seniory. Určitě je využijí i maminky, které doprovází své děti na hřiště. Ostatně, abyste je mohli využít, stačí mít víc než 14 let a měřit minimálně 140 cm. Vážit byste neměli více než 120 kg. "Tři stroje jsou na hřišti a další dva na dvoře školy. Jsem rád, že Velvary žijí sportem, budeme tady mít 17. 9. Maraton, a proto jsme do programu zařadili i exhibici s workoutovými stroji, aby lidé pochopili, co všechno na nich mohou cvičit," komentuje Radim Wolák.

Na hřišti se jednalo částečně o reklamaci a částečně o obnovu povrchů opotřebováním, které hradí provozovatel. Cena oprav a nových strojů se pohybuje kolem 300 tisíc Kč.
 

Klíčová slova: