Radek Rozvoral (SPD): Mladoboleslavská nemocnice – hlavní zdravotnické zařízení pro imigranty ve Středočeském kraji

Cvičení Migrace 300 prověřilo připravenost kraje
  |  Komerční sdělení

Ano, toto rozhodnutí udělal Středočeský kraj již na jaře letošního roku na základě takticko-štábního cvičení Migrace 300.

Jsou mladoboleslavští občané a hlavně personál nemocnice obeznámeni s plánem hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery (ČSSD), že si kraj vytipoval mladoboleslavskou nemocnici jako hlavní zdravotnické zařízení, které by zajišťovalo zdravotnickou pomoc pro imigranty v případě jakékoli migrační vlny?

Nevím sice, zda o svých plánech pan hejtman Mladoboleslavsko a zdravotnický personál nemocnice informoval, ale je to jistá věc. Stačí se podívat na oficiální stránky Středočeského kraje zde, kde se informace objevila již 26. dubna, tedy po závěrečném jednání takticko-štábního cvičení Migrace 300. To mělo prověřit postupy všech složek integrovaného záchranného systému, aby byl kraj schopen zvládnout případnou migrační vlnu.

Jsou to nezvaní hosté!
Z toho je patrné, že se koaliční vedení Středočeského kraje ve složení ČSSD a KSČM na příchod imigrantů do středních Čech připravuje. Na základě nařízených kvót, které byly Evropskou unií České republice přiděleny a proti kterým se Sobotkova vláda neadekvátně bránila, totiž musí. Dokládá to také vedoucí Oddělení integrace Ministerstva vnitra PhDr. Helena Dluhošová, která při stejném cvičení hejtmana informovala o tom, že je připraven úvodní integrační kurz s názvem „Vítejte v ČR“. Na něm se imigranti dozvědí základní informace o poměrech v České republice.

Koalice Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) a Strana Práv Občanů kandidující společně ve volbách do zastupitelstev krajů zcela odmítá jakékoli pokusy o umisťování a integraci nelegálních imigrantů na území Středočeského kraje. Naprosto odmítáme vnucované umísťování nelegálních imigrantů do našich obcí. Nesouhlasíme ani s využitím soukromých ubytoven pro imigranty, nesouhlasíme s jejich možností volného pohybu po našich obcích a městech. Jsou to nezvaní hosté!