V Lysé zbourají nadjezd a plánují se i další úpravy

Bourání nadjezdu Ilustrační obrázek
 

Demolice nadjezdu začne už v březnu roku 2017. Na další rok jsou pak naplánovány opravy dalších dvou ulic ve městě.

Doprava bude změněna skoro po celé následující dva roky. V současnosti se připravuje projekt. Mají na to 250 milionů korun.

Na realizaci spolupracuje kraj i město. V plánu je přesně v čase, kdy bude uzavřený starý nadjezd kvůli demolici, potřeba stihnout opravit dvě ulice v Lysé, a to Mírovou a Československé armády. Spojení těchto dvou oprav je ideání zejména proto, že provoz bude v době uzavření nadjezdu menší než obvykle. "V plánu města je také oprava kanalizace, vodovodu, uděláme i nové chodníky a veřejné osvětlení," slibuje si od úprav starosta Lysé nad Labem Karel Otava.

Oprava nadjezdu odřízne část města Litovel od centra. Vznikne provizorní přejezd železnice u Kovony. "Problém můžou představovat opravy pro řidiče nákladních automobilů, ti musí objet Lysou nad Labem úplně, a to přes Nymburk na Mladou Boleslav a po dálnici D10 do Lysé nad Labem," vysvětluje detaily Jana Křížová, tisková mluvčí města. Lidé by asi udělali nejlépe, kdyby víc využívali vlakovou dopravu, alespoň po dobu uzavírek.

Klíčová slova: