Středeční výbuch domu v Kladně si vyžádal jeden život

Požár se rozhořel v Rudné. Ilustrační foto
 

Výbuch plynu, který ve středu zdemoloval rodinný dům v kladenské části Kročehlavy má jednu oběť. Hasiči marně prohledávali trosky domu i v noci. Nad ránem našli hledaného muže mrtvého.

Rodiný dům vybouchl ve středu před polednem. Hasiši prohledávali trosky do dnešních ranních hodin. V troskách domu hledali muže, který nestihl před výbuchem útéct. Nad ránem bylo jasné, že všechna snaha byla marná.

"Případ je vyšetřován jako obecné ohrožení​," sdělila tisková mluvčí policie Jana Šteinerová. Potvrdila, že zraněným byl čtyřicetiletý muž. "Na místě došlo k totální devastaci, jakékoliv spekulace nejsou na místě," vysvětlila, že příčiny výbuchu jsou zatím ve vyšetřování. Dům se nacházel na ulici Milady Horákové, která se kříží s ulicí 5. května v Kladně. 

"Hasiši zasahovali i se speciálními týmy se psy a tým USAR, který je špičkou v hledání osob v sutinách," popsala tisková mluvčí hasičů Vladimíra Kereková zásah. 

Hasiči museli zajistit i sousední budovu. Sutiny začali odklízet ručně, poté zapojili i speciální sací bagr. Všechny práce se dělali šetrně, protože v troskách hledali muže, který ještě mohl být naživu. Nad ránem však bylo jasné, že všechny naděje jsou marné. „Kolem 2:00 jsme našli na místě osobu, ale bohužel bez známek života," potvrdila mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Muže který byl zraněný, ale stihl vyběhnout z domu, záchranáři uvedli do umělého spánku a napojili ho na umělou plicní ventilaci. "Muže jsme převezli do nemocnice ve Střešovicích. Měli jsme obavy z vnitřních zranění," vysvětlila tisková mluvčí záchranky Petra Effenbergová.

Klíčová slova: