Řidič nedal přednost a narazil do náklaďáku, skončil těžce zraněný

Vážné zranění kojence si vyžádalo letecký transport do nemocnice. Ilustrační foto
 

Srážka na Kladensku zaměstnala policii, záchranáře i hasiče. Těžce zraněný řidič skončil na plicní ventilaci. Pro závažnost zranění nemohla být provedena ani dechová zkouška.

Vážná nehoda se stala na obchvatu Kolína, na sjezdu k obci Pašinka. Nákladní automobil vyjížděl nahoru na most a odbočoval doleva, jel směrem na Kolín. Řidič auta jel z Kolína a nedal nákladnímu autu přednost.

"Starší řidič Fábie nedal přednost. Dechová zkouška nemohla být provedena, protože byl v příliš vážném zdravotním stavu. Zatím tedy nevíme, jestli za tím, že nedal přednost, nestojí třeba zdravotní komplikace," vysvětlila tisková mluvčí policie Martina Fejfarová. U řidiče nákladního auta bylo požití alkoholu vyloučeno dechovou zkouškou.

"Museli jsme muže i ženu z auta vystříhat pomocí speciální techniky, záchranáři by se k nim jinak nedostali," vysvětlil zásah hasičů tiskový mluvčí Petr Svoboda. Pro řidiče musel přiletět vrtulník.

Tisková mluvčí záchranné služby Petra Effenbergová​ potvrdila, že bylo nutné převézt do nemocnice muže i ženu. "Řidič měl vážná mnohačetná zranění, kvůli závažnosti poranění i kvůli poranění hlavy musel být transportován do nemocnice vrtulníkem. Byl připojen na plicní ventilaci a trasportován do nemocnice v Hradci Králové," vysvětlila tisková mluvčí záchranky. Spolujezdkyně byla převezena se středně těžkými zraněními do kolínské nemocnice.