Dotace na vaši fasádu? Proč ne!

Slaňáci si můžou udělat hezkou část fasády, tu do ulice. Ilustrační foto
 

Ve Slaném touží po hezčím prostředí. Pokud je váš dům vidět z ulice, neměl by hyzdit okolí a kazit tak celkový dojem. Na jeho zkrášlení můžete opět získat jednorázovou dotaci na opravu fasády, oken a dveří. 

Není to poprvé a snad ani naposledy, kdy ve Slaném poskytují majitelům domů tuto jednorázovou dotaci. Jde především o celkový pohled z ulice, který by měl být příjemný. 

Na obnovu fasád domů je připravený téměř třímilionový balíček. Pokud toužíte po opravě vaší fasády, neváhejte a podejte žádost do Fondu na obnovu domů ve Slaném na příští rok. Žádost je ovšem potřeba podat do 30. prosince na podatelnu městského úřadu. Obnovu fasády pak musí ti, kteří dotaci dostanou, uskutečnit od 1. února do 31. prosince 2017.

Celý systém funguje tak, že město si vybere lokality, které by bylo potřeba zkrášlit. Když jste z té správné lokality a je opravdu potřeba opravit vaši fasádu, dotaci většinou opravdu dostanete. "Na realizaci spolupracujeme i s památkáři," vysvětluje Lucie Krčková. "Jde nám hlavně o to zvelebit město a jsme rádi, když lidé pečují o své domy, proto jim přispějeme a podpoříme je tak v jejich snaze," vysvětluje filozofii projektu Lucie Krčková za město Slaný.