Ve Slaném mění značení

Roh Vepřekovy a Wilsonovy
 

Ve Slaném dojde ke změně značení Vepřekovy ulice. Nový vzhled jste si mohli zvolit sami! Jaké další projekty tady probíhají?

V městském slánském centru Grand přednedávnem proběhlo veřejné projednání záměru změny dopravního režimu v ulicích Vepřekova a Balasova ve Slaném. Lidé tak měli možnost vybrat variantu, kterou považovali za nejvhodnější. Z důvodu zákonných lhůt pro stanovení místní úpravy provozu na pozemních komunikacích bude změna dopravního značení provedena v březnu 2017.

Zmíněná ulice, tady bude nové značení

Veřejné projednání zahájil starosta města Martin Hrabánek a následně byly Tomášem Černickým představeny veřejnosti tři návrhy na změnu dopravního režimu v uvedených ulicích, které předtím projednala dopravní komise. Během diskuze k jednotlivým návrhům řešení bylo navrženo několik pozměňujících návrhů a na závěr přítomná veřejnost odsouhlasila výslednou změnu. "Nedokážu posoudit, jestli je změna k lepšímu nebo k horšímu, zatím se to nedá posoudit," říká jedna z místních obyvatelek, Magda Suchá.

O změnu dopravního režimu v ulicích zažádala Městská policie Slaný z důvodu špatného parkování a neprůjezdnosti především Vepřekovy ulice. Obě ulice se totiž nacházejí v blízkosti centra, čímž se zvyšuje zatížení z hlediska dlouhodobého parkování. Řada místních tady nechává auta, což je pro policisty problém při pravidelných obchůzkách, kontrolách, popřípadě míří-li k výjezdům. "Policie si rozhodně polepší, mně osobně se to příliš nelíbí, byl jsem pro jiný návrh, ale co se dá dělat, uvidíme, jak bude doprava fungovat," říká další místní obyvatel Aleš Tichý.

Nové značení zajistí bezpečnost a plynulost silničního provozu, vytvoří dostatek prostoru pro průjezd nejenom osobní dopravy, ale i vozidel komunálních služeb a nebude omezovat parkování.

Co teď ve Slaném probíhá za investiční akce?

  • Intenzifikace ČOV Slaný – Blahotice

    Projekt řeší rozšíření stávající kapacity čističky odpadních vod pro možnost připojování dalšího znečištění v důsledku rozvoje města a jeho okolí. Projekt řeší rozšíření stávající ČOV Slaný z kapacity 13 000 EO na 20 000 EO. Zlepšením čisticího efektu má dojít ke zlepšení kvality povrchových vod. Projekt má pozitivní dopad na životní prostředí.

    Jedná se o veřejnou zakázku, která bude spolufinancována ze zdrojů Evropské unie, Operační program Životní prostředí – "Pro vodu, vzduch a přírodu".

  • Modernizace gynekologicko-porodnického a pediatrického oddělení Nemocnice Slaný
    Tento projekt řeší zlepšení kvality zdravotnických služeb a zdravotní péče v Nemocnici Slaný prostřednictvím stavebních úprav oddělení gynekologicko-porodnického a pediatrického, tedy jejich modernizací. Výsledkem projektu bude zrekonstruovaný a zmodernizovaný pavilon D Nemocnice ve Slaném (gynekologicko-porodnické oddělení a pediatrické oddělení), zařízený novými moderními a funkčními přístroji, které mají umožnit efektivní lékařskou péči.
  • Revitalizace historického jádra města Slaný – Husova ulice

    Jde o řešení revitalizace centrálního území městské památkové zóny města Slaný, hlavně Husovy ulice (2 580 m2), která ústí na Masarykovo náměstí. Realizací projektu dojde k celkové změně vzhledu a funkčního uspořádání ulice, včetně rekonstrukce technické infrastruktury a doplnění mobiliáře. Výsledky projektu mají napomoci tomu, aby Husova ulice mohla korespondovat s historickým charakterem památkové zóny, a posílit ekonomickou, společenskou a kulturní funkci pro městský organizmus.
    Urbanistické a architektonické řešení projektu vychází z obecných základních cílů městské revitalizace, tedy z posílení obytné funkce veřejných prostorů a potlačení funkce dopravní, z vhodného připomenutí historie a obnovy pohledů na cenný urbanistický útvar. Jde především o korekci šíře chodníků, v úpravě pojezdných ploch, v uspořádání vymezených pobytových míst a ve sjednocování prostorů typem dlažeb pro jednotlivé funkce parteru, typem osvětlovacích těles a dalšího mobiliáře.
    Stavební práce zahrnují rekonstrukci kanalizace a vodovodu, rozšíření chodníků, srovnání úrovně vozovky a chodníků, položení nové žulové dlažby, instalaci nového veřejného osvětlení a doplnění nového mobiliáře v podobě laviček a odpadkových košů.

 

Klíčová slova: