Nebojíme se plýtvat jídlem. Darujeme nějaké na charitu?

Asociování jídla s emocionálním stavem místo s nutričními potřebami těla už od dětství může vést ke špatným stravovacím návykům a mít negativní vliv na zdraví
 

Plýtvání potravinami trápí především mladé lidi. Národní potravinová sbírka nabízí možnost, jak se zbavit jídla, které nechceme, a získat dobrý pocit, že pomáháme. Kdy a kde to můžeme udělat?

Plýtvání potravinami je obrovské téma, které se týká nás všech. Nakupujete občas něco, co nevyužijete? Možná se rádi zbavíte něčeho, co v charitě s úsměvem přivítají! Nechte svou spižírnu zase volně dýchat.

Národní potravinová sbírka začne příští sobotu, tedy 12. listopadu. Darovat potraviny je možné ve všech městech Středočeského kraje. Často ve známých a dobře dostupných obchodech. Snadno nejbližší najdete místo, kde můžete své potraviny zanechat proklikem.

Co darovat? Nejlépe trvanlivé potraviny. V charitě uvítají konzervy, sáčkové polévky, džemy, kompoty, ale i základní potraviny jako těstoviny, luštěniny, rýži i mouku. Potěší i cukrovinky pro děti, piškoty nebo krupice.

Do akce se zapojilo 659 obchodů, které to myslí dobře nejen se svými zákazníky, ale i s charitou. Přispět do sbírky plánuje zhruba čtvrtina Čechů. Více informací naleznete na www.potravinypomahaji.cz.