POZOR, LEDOVKA: 23 aut v sobě, uzavřená D1 a čtrnáct zraněných

Na počátku nehody byl autobus, který na vytvořené ledovce nezvládl klesání
 

Pokud nemusíte, nevyjíždějte! Dálnice D1 je pokrytá ledovkou. Několik řetězových nehod uzavřelo dálnici na 52. kilometru za exitem Psáře na Benešovsku. Srazilo se více než 23 aut a 14 lidí je zraněných. Problémy však hlásí v podstatě celý Středočeský kraj.

Dálnice musela být uzavřena mezi Psáři a Souticemi, proto se provoz odklání na 49. kilometru. Už teď je jasné, že uzavírka dálnice potrvá. Situace se komplikuje i tím, že lidé vyráží na svátky domů a za příbuznými nebo na dodatečné nákupy. "Zraněných je celkem čtrnáct, některé vážné případy bylo třeba transportovat do nemocnice v Praze, další dva těžce zranění skončili v benešovské nemocnici," potvrdil šéf hasičského záchranného sboru Benešov Josef Setnička

Objízdná trasa Objížďka vede přes Vlašim, ale pozor, i tam je silnice silně zledovatělá!

"Tři lidé byli převezeni z D1 do pražské motolské nemocnice se středně těžkými zraněními. Čtyři cestující utrpěli lehčí zranění," potvrdila tisková mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová. Dalších 10 lidí bylo ošetřeno na místě, kde se pohybuje lékař. 

Uzavírky

Uzavírky jsou i na dalších silnicích - na Nymbursku nebo v okolí Mladé Boleslavi, Poděbrad i Rakovníka a v okolí Prahy.  

Aktuální uzavírky můžete sledovat na: http://www.dopravniinfo.cz/

Meteorologové varují

Situace se během dopoledne nebude lepšit. Naopak se může ještě zkomplikovat. Pokud nemusíte, rozhodně nevyjíždějte. Výstraha před nebezpečnou ledovkou a námrazou trvá až do 13 hodin.