Sousedské spory v Bělé pod Bezdězem vyvrcholily střelbou

Pro jednoho těžce zraněného přiletěl vrtulník
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Tragický vývoj měl sousedský spor, který skončil střelbou v rodinném domě v Bělé pod Bezdězem na Mladoboleslavsku. Dva lidé zemřeli, třetí byl převezen vrtulníkem do nemocnice. 

V drama se zvrhly dlouhotrvající sousedské spory v ulici Na Výsluní v Bělé pod Bezdězem. Tragédie se odehrála v rodinném domě po osmé hodině večerní.

"Při incidentu došlo k použití střelných zbraní, při kterém utrpěly dvě osoby smrtelná zranění. Další osoba je v kritickém stavu v péči lékařů," potvrdil tiskový mluvčí policie Zdeněk Chalupa. Podle všeho měly být za tragédií dlouhotrvající spory mezi sousedy, které jeden ze sousedů řešil tak, že si během hádky došel do garáže pro svou zbraň. Svědci přitom uvádějí, že slyšeli 6 výstřelů, což by odpovídalo policejnímu vyjádření, které hovoří o více zbraních. Je proto možné, že střelba byla opětována.

Jiný svědek nehody však uvádí pouze jednoho střelce, který se měl nejprve se sousedem poprat venku na ulici a až potom vejít do domu, kde měl zabít další osobu i souseda a nakonec obrátit zbraň proti sobě. 

"Na místě jsme ošetřili jednoho velmi vážně zraněného člověka. Mohu potvrdit, že šlo o střelné zranění. Na místě jej vyzvedl vrtulník a převezl do Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Aby zraněný přežil transport, musel být napojen na plicní ventilaci," vysvětluje tisková mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová. "Dalším dvěma obětem jsme již nedokázali pomoci, byly na místě mrtvé," dodává Petra Effenbergerová. Podle spekulací svědků jde právě o střelce, kterému se sebevražda nepodařila a který byl převezen do nemocnice. 

"Případ si převzala kriminálka Středočeského kraje," řekla tisková mluvčí policie na Mladoboleslavsku Lucie Nováková. Kriminalisté však zatím odmítají bližší okolnosti tragédie komentovat. "S ohledem na probíhající fázi řízení nelze zatím poskytnout bližší informace," vysvětlil Zdeněk Chalupa.