Bouřky způsobily kolaps vlakové dopravy: Kde jsou stále problémy a hodinová zpoždění?

Noční bouřky si vybraly svoji daň
Zobrazit fotogalerii (1)
 

Noční bouřky, silný vítr a přívalové deště si vybírají svoji daň. Trpí jimi všichni cestující, kteří dnes ráno museli pro přesun využít vlakové dopravy. Soupravy totiž nabírají dlouhá zpoždění kvůli překážkám na tratích.

Ve středních Čechách komplikují provoz na železnici popadané stromy. Největší problémy jsou v současné době na velmi frekventované trati 231 mezi Prahou - Lysou nad Labem a Kolínem. Konkrétně se jedná o úsek Lysá nad Labem - Mstětice. "Došlo k poruše zabezpečovacího zařízení ve stanici Čelákovice. Provoz bude omezen do 11 hodin," informují České dráhy.

Poškozené trakční vedení je také v Nymburku, vlaky na trati z Prahy přes Lysou nad Labem proto logicky nabírají opravdu dlouhá zpoždění, která jsou často v řádech desítek minut. Na hlavním koridoru z Prahy do Kolína jezdí vlaky dokonce se zpožděním až 70 minut.

Vlaky nejezdí ani v úseku Mladá Boleslav, hlavní nádraží - Mšeno, Zavidov - Čistá na Rakovnicku a na trati Beroun - Rakovník v úseku Roztoky u Křivoklátu - Zbečno. Na trati z Mšena do Boleslavi provoz blokuje překážka na trati. Odřeknut bude osobní vlak 18522, další soupravy zastoupí autobusy náhradní dopravy.