Praha 6 buduje rekreační zónu, do sportu dá 1,5 milionu

Možná by nebyla špatné podpořit i něco takového, ne?
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Městská část Praha 6 se rozhodla zřídit sportovně rekreační zónu "Pláž č. 6", jejímž účelem je vytvořit volnočasový prostor pro obyvatele a návštěvníky všech věkových kategorií. Radnice chce zároveň podpořit sportovní dění ve své oblasti, vyčlenila na to 1,5 milionu korun.

Pláž se bude nacházet v místech farmářských trhů na Kulaťáku, tzn. ve středové cestě Vítězného náměstí při ulici Šolínova. "Po úspěšném projektu Kluziště na Kulaťáku přicházíme s projektem Pláž č. 6. Návštěvníci budou moci na pláži využít beachvolejbalové hřiště, hřiště na pétanque, brouzdaliště, skákací hrad, zahrát si stolní tenis nebo si půjčit lehátko a zarelaxovat," vyjmenoval radní pro sport a volný čas Libor Bezděk.

Praha 6 má "chytrou lavičku". Umožňuje dobít telefon či tablet, připojit se k internetu, zjistit aktuální teplotu a vlhkost vzduchu nebo množství oxidu uhličitého v ovzduší. Napájena je pomocí solárních panelů.

Otevřeno bude až do září

Pláž bude otevřena od konce června až do 30. září 2017, a to vždy od neděle do čtvrtka. Veškeré volnočasové aktivity budou návštěvníkům poskytovány zdarma a lidé se budou řídit provozním řádem pláže. "Pláží č. 6 přinášíme způsob využití veřejného prostoru. Každý si chceme někde příjemně posedět nebo zasportovat." Je dobré dodat, že farmářské trhy nebudou nijak omezeny a lidé si tak mohou chodit nakoupit tak, jak jsou zvyklí.

Že to Praha 6 myslí s podporou sportu u "svých" obyvatel vážně, svědčí i fakt, že zastupitelé schválili podporu ve výši více než 1,5 milionu korun právě na tyto aktivity v rámci dotačního programu Sport a volný čas na ŠESTCE II. "Cílem je podpora jednorázových sportovních a volnočasových aktivit nebo pořádání soutěží a turnajů pro širokou veřejnost. Sešlo se nám celkem 102 projektů, ze kterých bylo vybráno 52 projektů."

Praha 6 přidělením dotací podpořila například plavecko-běžecký pohár, frisbee turnaj, sousedské setkání Zažít město jinak 2017, tenisové turnaje pro mládež a seniory nebo podzimní příměstský kemp pro žáky základních škol. "Těší mě, že kolegové ze zastupitelstva schválili dotace v nezměněné podobě, v jaké byly navrženy komisí pro sportovní a volnočasové aktivit a radou městské části Praha 6," dodal Bezděk.