Kolínské letní kino opět v provozu: Na co se mohou lidé těšit?

Letní kino v Kolíně už šlape jako hodinky
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Kulturní vyžití je v životě jednoduše čas od času potřeba. Když ale venku panují třicítky, večer je také teplo, pak člověk nemá moc motivace jít si sednout do uzavřeného sálu. Proto jsou také na světě letní kina a právě oblíbené kolínské prošlo od loňska změnami. Co nového tedy pro diváky připravilo?

Není nic lepšího, než si pěkně v pátek hodit nohy za hlavu a pustit si nějaký film. Jenže doma to často není ono, spíše je to lepší venku s přáteli. Takovou možnost nabízí pravidelně i Kolín, přičemž letos sezona letního biografu odstartovala v polovině tohoto měsíce. 

Přípravy na novou sezonu

Pokud srovnáme loňskou a letošní sezonu v rámci letního kolínského kina, musíme registrovat určité změny, které bezesporu diváci ocení. "Je k dispozici nové sezení, lavičky bez opěradel nahradily sklápěcí židle s opěrkami. Diváci si ovšem mohou přinést vlastní pohodlné křesílko, deku či podložku na sezení," uvedl ředitel letního Kina 99 Petr Hejcman. V podstatě tedy platí, že cokoli si na sezení přinesete z obýváku od televize, tak můžete používat.

Velký sál vnitřního biografu má kapacitu 233 diváků a je vybaven stereoskopickým 3D projekčním systémem RealD. Malý sál pojme 65 diváků. Oba sály umožňují bezbariérový přístup pro osoby se sníženou pohyblivostí.

Možnost koupit si občerstvení je přímo v areálu. Ani stávající podoba kina ovšem není definitivní. "Letní kino je v řešení s kolínským architektem, který dostal podnět k úpravám. A samozřejmě je vše o investicích, schvalovacích procesech a realizačních časech," poznamenal Hejcman.

V červnu kino promítá dvakrát týdně. Začíná se po setmění, přičemž čtvrtky jsou věnovány Rock Film Festivalu a vstupní branka ze Ztracené uličky se pro návštěvníky otevírá v půl deváté večer.

Retro pátky zpřístupňují celý areál již v 19 hodin, jelikož je jejich součástí také doprovodný program pro veřejnost. Letní prázdniny slibují pak větší provoz, promítat se totiž má hned třikrát týdně, a to ve čtvrtek, pátek a také v sobotu. 

Prázdninové soboty budou určeny primárně rodinám s dětmi. Rodinné promítání bude zahájeno již tento týden úspěšným animovaným filmem Lichožrouti. V programu ovšem nechybí ani další vtipné komedie, které pobaví nejen dětské, ale i dospělé diváky. 

Další letní kina ve Středočeském kraji:

  • Klecanský širák - Klecany
  • Letní kino Houštka - Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • Letní kino Slaný
  • Letní kino Beroun
  • Letní kino Stříbrná Skalice
  • Letní kino Nový Knín
  • Letní kino Příbram
Klíčová slova: