Nebezpečné hřiště u gymnázia projde proměnou. Odkud se na to vezme?

Kolínské gymnázium je skutečně velmi atraktivní stavbou
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Rozsáhlá rekonstrukce kolínského gymnázia nakonec přinese i zušlechtění tamního hřiště, které již není v odpovídajícím stavu. Jak by měla nová sportovní plocha vypadat a kdy bude funkční a připravena pro studenty?

Kolínské gymnázium je stavbou, která dokáže oslovit kolemjdoucí každého věku. Jedná se o skutečně atraktivní budovu, která ale rozhodně potřebuje šikovné ruce, aby pomalu nezačala ztrácet své kouzlo.

Radnice ovšem již rozběhla projekt, v jednom z nich již došlo k dokončení oken, přičemž se staré luxfery vyměnily za nové, a to nejen na samotném gymnáziu, ale také v rámci tělocvičny.

Chátrající hřiště revitalizaci nutně potřebuje

Kolín je město, které je sportem proslulé, a proto bylo jasné, že hřiště studentů gymnázia nebude chátrat donekonečna. "Současné hřiště je staré více než 10 let, povrch je již velmi opotřebovaný a v deštivých dnech nebezpečně kluzký," popsal momentální situaci místostarosta Kolína Michael Kašpar.

Původně byla budova sídlem obchodní akademie. Gymnázium zde je od roku 1953, kdy došlo k výměně budov mezi oběma školami.

Rekonstrukce bude probíhat kompletní formou. "Dojde k výměně povrchu a hřiště bude také ze všech stran zasíťované," popsal místostarosta plány radnice. Samotná realizace by měla začít každým dnem a očekává se, že by práce měly skončit nejdříve v polovině měsíce září.

Co se týče financování celého projektu, tak v tomto případě nebude podpořen žádným dotačným titulem. "Cena rekonstrukce se vyšplhá na 1,2 milionu korun. Jako majitel ji bude hradit město Kolín," vysvětlil Kašpar a také podotkl, že se očekává výsledek, který bude vidět na první pohled už v rámci vzhledu celé sportovní plochy.

Rekonstruovat se bude i fasáda

To je ale zatím hudba budoucnosti. Budovu ale již doskenovaly drony a momentálně probíhá překlopení výsledků do fotoplánu, což vytvoří 2D model. V laboratoři se také analyzují vzorky omítky a díky tomu by se měla stanovit správná technologie oprav.

V každém případě město evidentně myslí na vše a dá se očekávat, že atraktivní budova gymnázia si minimálně zachová svou tvář, spíše naopak bude ještě lákavější na pohled.