Úvaly pracují na rekonstrukci radnice. Jak moc bude nákladná?

Úvalská radnice by měla značně prokouknout
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Společně s mateřskou školkou se bude měnit v Úvalech také vzhled tamní radnice. Sice to nebude vidět zvenčí, ovšem vnitřní prostory by měly viditelně pookřát. Kam se ale přesunou stávající odbory?

V Úvalech se momentálně pracuje nejen na silnicích a ulicích, ale také v rámci jednotlivých budov. Rozsáhlá rekonstrukce probíhá na Kollárově mateřské školce. Tam by mělo být hotovo už v průběhu následujícího měsíce, nicméně celá akce se z důvodu nalezení nebezpečného azbestu prodlouží. Očekávají se i daleko vyšší náklady, které by ale podle slov úvalské radnice měly rozpočet pokrýt.

Atraktivnější bude i radnice

Akce rekonstrukce tamní radnice se připravovala dlouhé roky a její realizace už je tak sama o sobě prvním dílčím úspěchem. "Odstartovali jsme tento týden a bude se primárně jednat o rekonstrukci vnitřních prostor," v krátkosti vysvětlil místostarosta města Vítězslav Pokorný, přičemž se jedná o budovu, která se nachází na náměstí Arnošta z Pardubic.

Úvaly jsou městem, jež se nachází v okrese Praha-východ. První písemná zmínka o obci se objevuje krátce před rokem 1300.

Budova se již před dvěma lety dočkala samotné rekonstrukce fasády a oken, nyní tak přijdou na řadu samotné interiérové prostory. "Zhruba za rok by se Úvaláci měli dočkat přívětivějších prostor radnice s recepcí a informačních center," navnadil místostarosta tamní obyvatele. Do budovy by se navíc v budoucnu měly přesunout také stávající odbory z Pražské 276.

 

 

Jak se využije uvolněných prostor?

Díky přesunutí odborů z Pražské ulice samozřejmě vznikne nevyužité místo. Úvalská radnice už ale má koncept a nápad, jak ho využít. "Uvolněný objekt začneme připravovat pro rekonstrukci pro potřeby Základní umělecké školy a rádi bychom část prostor nabídli i Domovu dětí a mládeže," vysvětlil Pokorný záměr.

Rekonstruční práce nebudou jednoduché a konečný výsledek by měl být k dispozici zhruba za rok. Celá akce přijde město na necelých 9 milionů korun. Výsledek by ovšem měl stát za to a rozhodně by měl přispět k zatraktivnění úřednických prostor.