Nymburk pokračuje s budováním nových parkovacích míst

Okolní ulice v rámci nymburského centra by již brzy měly přinést nová parkovací místa. Momentálně jich je nedostatek.
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Momentálně jsou v ulicích v blízkosti centra města k vidění silničáři. Ti jsou ve frekventované lokalitě z důvodu, že malují nová parkovací stání. Kde by se mohla objevit a ušetřit tak řidičům spoustu času při hledání prostoru pro zaparkování vozu?

Obyvatelé Nymburka v poslední době přemýšleli nad tím, co pohledávají silničáři v samotném srdci jejich města. "Já jen doufám, že zase nebude nějaká uzavírka, to už bych asi nedal," přemýšlí Karel Svoboda na jedné z facebookových diskuzí.

No, ano i ne. Omezení dopravy přijdou, ale za ušlechtilým účelem. Město se totiž stále snaží najít řešení s nedostatkem parkovacích míst v centru. Vymezují se tak nové zóny a také konkrétní parkovací místa.

Obnova vodorovného značení již byla provedena, a to v neděli 13. srpna.

"Z tohoto důvodu je v závivlosti na probíhajících pracích a klimatických podmínkách dočasně omezena doprava značkou zákaz zastavení postupně v jednotlivých ulicích," uvedl mluvčí města Petr Černohous a dodal, že po ukončení prací bude zákaz zastavení odstraněn.

 

Kde nová místa přibudou?

Úpravy se od pátku dostaly do další postupné etapy. V termínu od 11. do 25. srpna bude prováděna úprava vodorovného i svislého dopravního značení. Instalovat se ale také budou i nové parkovací automaty.

"Jedná se o místní komunikace na nám. Přemyslovců, ul. Eliščina třída, ul. Dlouhá třída, ul. Vodárenská, Palackého tř., ul. Na Rejdišti, Kostelní náměstí, ul. Soudní, ul. Na Fortně, ul. Na Přístavě, ul. Pod Eliškou, ul. Na Rejdišti, ul. Jízdecká, ul. Hradební, ul. Malé Valy, ul. Tyršova a ul. Dlážděná," složitě vyjmenoval Černohous.

Tak doufejme, že tyto práce pomohou k tomu, aby se snížil co nejméně počet řidičů, kteří budou muset zdlouhavě hledat místo v neadekvátní vzdálenosti od centra. Čas je totiž to nejcennější, co máme.