Doprava na D1 kompletně stojí. Hořící kamion způsobuje kolony

Takhle vypadal požár přímo na místě
 

Dálnici D1 v rámci 36. kilometru ve směru na Prahu uzavřel ráno požár kamionu. Do vozu, který převážel melouny, se vysypal náklad a vytekla nafta. Na místo musely vyjet hned čtyři jednotky hasičů.

Středočeští hasiči zasahují na dálnici D1, na 36. kilometru u Ostředka ve směru Praha u požáru nákladního automobilu převážejícího melouny. Už při nahlášení události na tísňovou linku bylo vozidlo z větší části zasaženo požárem.

"V průběhu požáru došlo k roztržení palivové nádrže a na dálnici vytekla nafta, která hořela," uvedl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Ten také zmínil, že na místo vyjely hned čtyři jednotky hasičů a vyšetřovatel příčin požárů.

Po příjezdu na místo hořel celý kamion, v průběhu požáru došlo k rozsypání nákladu na dálnici a k netěsnosti na palivové nádrži. Hořící nafta dokonce zasáhla i do směru na Brno. Hasičům se naštěstí během pěti minut podařilo požár dostat pod kontrolu.

Dálnice je ovšem na nezbytně nutnou dobu uzavřena v obou směrech. Ve směru na Prahu si její zprůjezdnění vyžádá několik hodin práce. V tento okamžik není zřejmé, zda díky požáru došlo také k poškození povrchu dálnice.

Klíčová slova:
D1