Praha Hostivař: Hádka skončila ubodáním

Policie dopadla pachatele velmi rychle. Svědkyně smrti byly převezeny do nemocnice
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Hádka se zvrhla v zápas, ten vyvrcholil pobodáním čtyřicetiletého muže. Ani dlouhá resuscitace nepomohla. Podezřelého už policie stihla zadržet. 

Včera večer vyrazila pražská policie k incidentu, který jeden muž zaplatil životem. Mezi dvěma cizinci došlo k velké hádce v jednom z bytů na Rižské ulici v Hostivaři. 

Na místo jako první dorazila policie, která poskytovala první pomoc vážně zraněnému čtyřicetiletému muži do té doby, než přijeli záchranáři. "Po telefonu jsme ve spolupráci s policií zjistili, že muž v bezvědomí nedýchá. Resuscitace trvala hodinu, přesto muž závažným bodným poraněním podlehl," potvrdila tisková mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. 

V bytě nebyl ubodaný sám. Na místě policie našla i dvě ženy ve věku třicet pět a padesát sedm let. "Ty se mu snažily pomoci, jeho smrt na ně silně zapůsobila. Obě proto byly převezeny do nemocnice s akutní stresovou reakcí," uzavírá Poštová.

Kriminalisté zajistili potřebné stopy a ohledali místo činu. Pravděpodobný pachatel byl okamžitě zadržen a nyní se rozbíhá vyšetřování. "Vyšetřování je teprve v počátcích, nebudeme sdělovat žádné další informace," vysvětlil postoj policie tiskový mluvčí Tomáš Hulan.