Sportem ku zdraví. Poděbrady otevírají nová hřiště

Na poděbradském Žižkově se již finišuje
Zobrazit fotogalerii (1)
 

Jedno fungl nové hřiště již otevřeno bylo, další otevíračka se nezadržitelně blíží. Poděbrady dělají pro tělesný rozvoj mládeže maximum. Kde se otevře nové moderní sportovní hřiště a co nabídne?

Výstavba moderního sportovního hřiště u základní školy na Žižkově je těsně u konce. Žáci, ale i široká veřejnost budou moci začít areál využívat již od čtvrtka 21. září, kdy proběhne slavnostní otevření. Součástí areálu bude běžecký ovál se dvěma dráhami, doskočiště pro skok daleký, ale také víceúčelové hřiště, na kterém bude možné provozovat basketbal, nohejbal, házenou nebo volejbal.

Staré hřiště na Žižkově již dosluhovalo

Podmínky byly v minulosti opravdu neodpovídající v rámci rozvoje sportovního ducha dětí. "Museli jsme využívat buď naši malou tělocvičnu, nebo venkovní hřiště, které bylo v opravdu špatném stavu," vysvětlila nám těsně před startem rekonstrukce ředitelka školy Miriam Piskačová.

Základní škola T. G. Masaryka je zařízením s maximální kapacitou 930 žáků. Slavnostně byla otevřena v roce 1937. 

Oprava proběhla tím způsobem, že se vybourala současná asfaltová plocha a díky tomu vznikl nový areál o rozměrech 76x30 metrů. "Náklady jsou okolo 4 milionů korun a půjdou z rozpočtu města," sdělila vedoucí odboru kanceláře starosty Poděbrad Lenka Hotovcová.

Den otevření spojen s akcí

Právě 21. září v Poděbradech totiž proběhne World Marathon Challenge 2017, kterou pořádá Rotary klub Poděbrady. “Tento projekt je určený dětem ve věku 11-13 let a je řízen anglickou amatérskou atletickou asociací. Jedná se o soutěž v běhu na vzdálenost 42 195 m štafetovým způsobem mezi školami z celého světa,” vysvětlují neoficiální facebookové stránky města Poděbrady.

Během září již navíc došlo k otevření nového sportovičtě v sousedství budovy EKO Gymnázia, přičemž se jednalo o Dirt park, areál pro skoky na speciálních kolech. Tenkrát během otevíračky také proběhla exhibice předních českých jezdců MTB a BMX.

Úplně pro všechny věkové generace je pak určeno nové minigolfové hřiště na Jezeře. Osmnáctidráhový minigolf je budován v severní části areálu koupaliště a je umístěn tak, že se do něj dá vstoupit nezávisle na vstupu do areálu Jezera. K oficiálnímu otevření došlo 10. září a proběhl zde k turnaj, který byl zdarma.