Kolín zajistí obyvatelům bezplatnou WiFi v centru: Kde všude se nově připojíte?

Na kolínském náměstí si ode dneška zasurfujete zdarma...
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Další zajímavou vychytávku připravila radnice pro své občany a návštěvníky. Zajistila jim totiž možnost volného internetového připojení. Kdo se o zakázku postaral a jak rychlý internet bude k dispozici?

V rámci rozšiřování poskytování služeb připravila kolínská radnice pro své občany, ale také turisty zajímavou možnost bezplatného bezdrátového internetového připojení. Počínaje již dnešním dnem bude možné se pod názvem "Kolín Free" připojit k internetu ve vybraných lokalitách a také budovách městského úřadu.

Kde se připojíte?

Signálem bude pokryto celé první patro úřadu, obřadní síň a zasedací místnost radnice na adrese Karlovo náměstí 78. Připojíte se i v hale Odboru správních činností a přestupků, Odboru sociálních věcí a zdravotnictví, zasedací místnosti Odboru výstavby stavebnho úřadu, Odboru životního prostředí a zemědělství a v hale a prvním patře Odboru dopravy.

Konektivitu dodává firma JON. s.r.o. a je 50 MBit s monitoringem. Množství stažených dat není omezeno.

"Volné připojení internetu není určeno pro trvalé napojení. Je určeno pro občany města, kteří si vyřizují své záležitosti v jednotlivých budovách Městského  úřadu Kolín i pro návštěvníky města a příležitostné připojení," vysvětlila přesné využití tajemnice městského úřadu Dagmar Soukupová.

V Kolíně je zatím něco podobného pouze v rámci testovací verze. Podle zkušeností s provozem a počtu lidí, kteří budou chtít připojení využívat, se následně radnice rozhodne, jak bude službu rozšiřovat dál. Každopádně Kolín má možnost podobné služby rozšířit i do dalších částí radnice nebo eventuálně i do dalších budov.

"Na úřadu často čekám dlouho, takže připojení zdarma využiji a nebudu sám, určitě je to dobrý nápad," pochvaluje si Jan Jelínek na jedné z internetových diskuzí a pozitivní reakcí nešetřili ani další obyvatelé Kolína.