POČASÍ: Čeká nás nejchladnější týden měsíce, na víkend se oteplí

BUde to ještě na ležení na mezi? Mrkněte se na další pěkné podzimní fotky
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Druhý říjnový týden budou podle předpovědi meteorologů provázet nejnižší teploty celého měsíce. Ve vyšších polohách očekávejte sníh, od středy půjdou teploty lehce nahoru. Jedno je zkrátka jisté - rozhodně se neohřejeme.

Začátek týdne bude ještě ve znamení zatažené oblohy a deště, napršet může až deset milimetrů denně. Průměrná denní teplota se bude pohybovat okolo 12 °C, v noci mohou teploty spadnout až k 1 °C. Což znamená, že pokud jste si ještě ze skříně nevyndali podzimní, ale možná rovnou zimní bundy, je přesně ten pravý čas.

První znatelné oteplení pocítíme až ve středu. Nejnižší noční teploty budou mezi 10 až 6 °C. Přes den se teplota vyšplhá až na 15 °C. Pozor si ale dejte na čerstvý západní vítr, který v nárazech dosáhne až 15 m/s. Zbytek týdne bude ještě oblačný a zatažený, potřeba budou i deštníky.

Víkend slibuje oteplení a slunce

S nástupem druhé poloviny října přijdou i příjemnější teploty, které mohou dosáhnout až 19 °C. Na obloze se opět objeví sluníčko, přeháňky očekávejte pouze během ranních hodin. Ojediněle se vytvoří i mlhy nebo nízká oblačnost. Meteorologové však slibují krásný víkend.

Bude to však zřejmě poslední záchvěv slunečného počasí. Až do konce měsíce se pak zřejmě s ničím podobným počítat nedá, listopad a následující dny už snad v tomto ohledu ani nemá cenu řešit. Prostě kdo miluje teplo a slunce, musí si někam zaletět, nebo počkat na příští rok.