Oslavy na Silvestra a Nový rok v centru Prahy omezí dopravu

Na Silvestra se v Praze posílí bezpečnost
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Novoroční oslavy v Praze si vynutí uzavření některých komunikací pro automobily v centru města. Omezení se budou v neděli týkat Václavského a Staroměstského náměstí a také okolí Karlova mostu. Na Nový rok souvisí plánované uzavírky s novoročním ohňostrojem, který budou lidé sledovat zejména z okolí Dvořákova nábřeží.

Příjezd na Staroměstské náměstí z Pařížské ulice bude v neděli uzavřen od 20.00 do 03.00. Na Václavském náměstí nebude možné od nedělních 12.00 do pondělních 10.00 parkovat. Ve stejném časovém úseku nebude možné vjet do Wilsonovy ulice. Ulice Jindřišská, Vodičkova, Štěpánská a Ve Smečkách budou autům uzavřeny od nedělních od 16.00 do pondělních 08.00.

Od nedělních 23:30 do 01:30 bude uzavřena také komunikace Křižovnická - Smetanovo nábřeží v úseku mezi Platnéřskou ulicí a ulicí Karoliny Světlé. Na Malé Straně budou v době od 21.00 do 02.00 neprůjezdné Josefská a Mostecká ulice.

V souvislosti s novoročním ohňostrojem budou dopravní omezení platit v pondělí od 16.00 do 18.30. Uzavřeno bude Dvořákovo nábřeží v úseku od Štefánikova mostu po náměstí Jana Palacha a ulice 17. listopadu od náměstí Curiových po náměstí Jana Palacha. Zákaz bude platit také pro Pařížskou ulici zhruba k hotelu InterContinental. Na opačném břehu Vltavy bude uzavřeno nábřeží Edvarda Beneše v úseku mezi Klárovem a Štefánikovým mostem. Auta nevjedou na Čechův, Mánesův a Štefánikův most a most Legií. Výrazně omezený bude i provoz tramvají, magistrát doporučuje využívat raději metro.

Město v době oslav také posílí bezpečnostní opatření. "S vedením městské i státní policie jsme vyčlenili nadstandardní počet speciálně instruovaných příslušníků, strážníků, policistů a velitelů. Jejich připravenost a organizaci jsme prověřili už před vánočními svátky," uvedl radní pro bezpečnost Libor Hadrava. Policisté a strážníci v neděli dohlédnou na dodržování dopravních opatření i zákazu prodeje pyrotechnického materiálu. Na Vltavě budou dohlížet čluny obou bezpečnostních složek.