Muž na Benešovsku se zapálil a uhořel v osobním autě

Muž ve voze neměl šanci
Zobrazit fotogalerii (3)
 

V Chářovicích na Benešovsku uhořel v noci na dnešek muž v osobním autě. Podle policie se polil hořlavinou a zapálil. Okolnosti případu kriminalisté vyšetřují.

Muž se podle policie pokusil zapálit jiné vozidlo. "To se mu nepovedlo, následně se polil hořlavou látkou a zapálil ve svém vozidle. Lékař konstatoval smrt uhořením," uvedla mluvčí benešovské policie Veronika Čermáková. Kriminalisté podle ní zahájili úkony trestního řízení, komisař nařídil soudní pitvu.

Událost byla hlášena po 01.00. "Bylo to oznámeno jako blíže neurčený požár u rodinného domu, který volající viděl z dálky," potvrdil mluvčí krajských hasičů Jaroslav Gabriel. Na místo vyrazily tři jednotky hasičů s výškovou technikou, protože z prvotních informací nebylo zřejmé, zda nehoří také rodinný dům. Po příjezdu hasiči zjistili, že v plamenech je jen osobní vůz.

Auto bylo podle Gabriela plně zasaženo požárem. Po několika minutách hasiči našli uvnitř lidské tělo, vyprostili ho a předali pohřební službě. "Jeden z hasičů také poskytl posttraumatickou pomoc lidem z okolí, kteří byli na místě," dodal mluvčí. Škoda byla podle něj vyčíslena na 20 000 korun.

Klíčová slova: