Příbram připravila několik novinek, platbu za parkovné online, úpravy na Novém rybníce i moderní minigolf

V Příbrami budou moci řidiči platit za parkovné novou metodou
Zobrazit fotogalerii (4)
 

V Příbrami dojde v následujících týdnech ke změně placení za parkování automobilů ve městě i dalšímu zvelebení rekreačního areálu Nový rybník. Z důvodu přechodu města na nový režim parkování se rozšíří možnosti úhrady parkovného. Vedle placení u parkovacího automatu bude možné nově platit jednoduše i online. V rámci revitalizace Nového rybníka zase dojde k dalším úpravám i novinkám.

Služba MPLA (Virtuální parkovací hodiny) představuje způsob bezhotovostní platby za parkování na ulici i na parkovištích s možností si kdykoliv a odkudkoliv parkovací dobu prodloužit. Systém by měl v Příbrami začít fungovat od 1. června.

Necháváte raději auto doma a zejména v letních měsících rádi volíte při cestě do práce či na výlet jízdu na kole? Tak to využijte na několika místech v Příbrami nové cykloboxy.

Úhrady pomocí platebních i palivových karet

Platit bude možné platební kartou MasterCard, Visa nebo palivovou kartou CCS. Pro platbu parkovného pomocí služby MPLA si řidiči mohou stáhnout aplikaci Virtuální parkovací hodiny (pro Android), nebo stačí zadat mpla.io přímo do internetového prohlížeče. Služba MPLA bude navíc propojena s portálem mapy.cz a portálem města.

U každého z uvedených způsobů platby se údaje vyplňují jednorázově při první platbě a aplikace si zapamatuje vaše data. Systém města obdrží informaci o úhradě, na účet provozovatele bude připsaná platba za parkovné. Platný parkovací status vašeho vozu bude také v informačním systému.

Okno auta bez parkovacího lístku

Strážníci si platnost parkování budou moci ověřit prostřednictvím registrační značky vozidla, řidič tak nebude již muset vkládat za okno parkovací lístek. Za platbu parkovného pak přijde zákazníkovi na e-mail elektronický účetní doklad vztahující se ke každé transakci se všemi potřebnými náležitostmi. Více informací o režimu parkování ve městě a o cenách najdete na stránkách města Příbram.

Modernizace Nového rybníku pokračuje

V minulém týdnu vyrostlo v Příbrami další workoutové hřiště. Nachází se v areálu Nového rybníka a sklízí doslova lavinu úspěchu. Zájem je očekáván i o další novinky v areálu. Brzy se začne stavit zbrusu nový minigolf a půjčovna sportovních potřeb, lodiček a šlapadel už se také rýsuje.

Na Novém rybníce v Příbrami je celá řada možností trávení volného času. Vstup do areálu je zdarma.

Workout neboli venkovní hřiště zaměřené na posilování s vlastní vahou doplňuje nyní „sportovní zónu“ v areálu Nový rybník. Hřiště vyrostlo doslova raketovým tempem a vyplnilo tak volný prostor mezi novým skateparkem a víceúčelovým asfaltovým hřištěm, které bylo otevřeno vloni na podzim.

„Workoutová hřiště po celé republice rychle přibývají a těší se zájmu široké veřejnosti. Proto jsme usilovali o umístění jednoho hřiště také přímo do areálu Nového rybníka, kam bezpochyby takové prvky patří. Povedlo se a doufáme, že hřiště bude dělat Příbramákům radost,“ říká ředitel sportovního zařízení Jan Slaba.

Příbramáci se mohou těšit i na nový minigolf

Zbrusu nový minigolf vyroste na místě stávajícího miniatur golfu v areálu Nového rybníka. Začne se stavět hned po kompletní demontáži stávajících prvků a úpravě terénu. Minigolf, který bude tematicky spjat s hornickou historií města Příbram, by měl být dokončen ještě před prázdninami.

Na spadnutí už je také dokončení „plavčíkárny“, která bude sloužit zároveň jako půjčovna lehátek a sportovního vybavení. Návštěvníci se mohou již brzy těšit na šlapadla, lodičky nebo paddleboardy. Kochat se pohledem na stále se rozvíjející areál Nového rybníka tak bude brzy možné nejen ze břehu, ale i přímo z vodní hladiny rybníka.

O opravě Malostranského náměstí, která se kvůli podzemním garážím odkládá na neurčito, si přečtěte ZDE.