Některá koupaliště už otevřela, jiná se na to chystají. Odkdy a kam se jít koupat?

Tak co, už jste letos chytali bronz?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Řada středočeských venkovních koupališť začala letos fungovat dříve než v loňském roce. Obvykle koupaliště otevírají až začátkem června, letos své brány otevřela již v květnu. Návštěvníky čekají novinky například v podobě opravených částí bazénů.

Ve středu 30. května se otevřel venkovní bazén kolínského Vodního světa. Standardně se přitom otevírá až 1. června. "Bylo teplo, otevřeli jsme dříve a byl to dobrý tah," řekl místostarosta Kolína Michael Kašpar (Změna pro Kolín). Návštěvníky přivítá opravená bazénová vana, ze které padaly obklady. Rekonstrukcí prošla také vířivka, přepadové žlaby a brodítka.

Ve středních Čechách je podle hygieniků 21 sledovaných přírodních koupališť. "V uplynulé sezoně panovaly vzhledem ke střídání teplot příznivé podmínky pro jakost vody v přírodních koupalištích, a tak jsme nevydali žádný zákaz koupání," řekla ředitelka krajské hygienické stanice Jarmila Rážová. Ve všech koupalištích je v současnosti dobrá kvalita vody.

Vše je dřív a s novinkami

Již v úterý se mohou lidé koupat také ve venkovním bazénu v Jičínské ulici v Mladé Boleslavi. Za první tři dny se přišlo vykoupat 1 750 lidí, největší návštěvnost byla zatím 31. května, kdy se přišlo osvěžit přes tisíc lidí. Druhý bazén v severním sídlišti bude jako každý rok otevřen první prázdninový den, který letos připadá na 30. června.

Obyvatelé Mladé Boleslavi mají k dispozici také krytý bazén, od pátku je opět v provozu také opravený tobogán, kde byly vyměněny některé díly. Otevřená je od 1. června také terasa na střeše bazénu, kde funguje restaurace nejen pro návštěvníky bazénu, ale i pro veřejnost.

Někde dokonce zdarma

Od 1. června je otevřený také venkovní bazén příbramského aquaparku. Obyvatelé Příbrami mají k dispozici i rekreační areál u Nového rybníka, ve kterém v současnosti pokračuje rozsáhlá rekonstrukce. Nyní se dělá druhá etapa, buduje se úschovna sportovních potřeb, občerstvení s posezením, hygienické zázemí, opravuje se Junior klub, v plánu je také oprava minigolfu, inline dráha a další zábavní prvky. Lidé mají k dispozici rovněž nové parkoviště, které je od začátku června zpoplatněné. Za jednu hodinu parkování řidiči zaplatí 20 korun, celodenní parkovné vyjde na 50 korun.

Pro veřejnost už je otevřený také areál u Proboštských jezer ve Staré Boleslavi u Prahy. Většinu dní je vstup zatím zdarma, lidé platí pouze o víkendu. Lidé se zde mohou vykoupat, ale i ubytovat ve stanech. K dispozici pak mají plné sociální zázemí nebo stánky s občerstvením, ochutnat mohou například tradiční šašlik. Především o víkendech pak areál navštěvuje až několik stovek lidí.

Sinice jako velký strašák, kde se už dnes koupání nedoporučuje? Čtěte zde.