Na Slapské přehradě dnes začíná nový festival Přehrady Fest. Na co se můžete těšit?

Dorazí třeba i Marek Ztracený
Zobrazit fotogalerii (3)
 

V Nové Živohošti na Slapské přehradě dnes začíná festival Přehrady Fest. Patronát nad novou akcí má kapela Chinaski, která vedle Tomáše Kluse pozvala například Marka Ztraceného, Mirai, UDG, Voxela, Sebastiana, Jaroslava Uhlíře nebo Ivana Mládka. Festival v Nové Živohošti pokračuje i v sobotu a 3. až 4. srpna na Vranově.

Přehrady jsou rodinný festival. "Kromě hudebních vystoupení populárních kapel nabízejí víkend plný aktivit a zážitků - divadla, dílničky, bubnování, workshopy, setkání s kapelami, ale hlavně koupání, vodní sporty a další kupu vodních radovánek," uvedl jeden z pořadatelů Martin Pokorný.

Myslí se i na děti

V programu nebude chybět ani festival pro děti - Pigyáda nebo Táborák stage. Na malé pódium přijdou muzikanti zahrát táborové písně na španělské kytary. Kolem bude rozmístěno táborákové sezení u ohně a samozřejmě možnost zakoupit si domácí vuřty. Španělku do ruky vezme také Marek Ztracený, Voxel, Pokáč nebo kapela O5 a Radeček.

Velký test koupacích návleků: Sádrou to nekončí aneb jak si užít léto se zlomeninou. Čtěte zde.

K rodinnému festivalu pod širým nebem udělala parta muzikantů 'hymnu' s názvem Na přehradách. Zpěvu se ujali Voxel, Tomáš Polák, Jakub Děkan a v neposlední řadě písničkář Pokáč, který je zároveň autorem hudby a textu. "Chtěl jsem spojit hlavní téma s odlehčeným letním songem, z toho vznikl původní motiv ´na bazénech je plno, jdeme na přehrady´," podotkl Pokáč.

V Pigy vesničce bude po celou dobu festivalu zajištěn program pro děti. Sobotním dnem na Pigy stagi provede moderátor Pavel Cejnar.

Co Čech, to muzikant. Eva a Vašek jsou fenomén, ale co období baroka? Čtěte zde.