Trampolínové centrum v plamenech. Škoda se odhaduje na 20 milionů

Požár rozsvítil noční Vysočany
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Pražské Vysočany se v pátek zahalily do kouře z vydatného ohně. Zatím z neznámých důvodů vypukl požár trampolínového centra. Škoda se odhaduje na 20 milionů korun. Důležité je, že nikdo nebyl zraněn. 

Škodu po pátečním požáru trampolínového centra v pražských Vysočanech vyšetřovatel odhaduje na 20 milionů korun. Příčina se vyšetřuje. O stavu budovy, u které se při požáru zřítila část střechy a hrozí zřícení štítové stěny, rozhodne v následujících dnech statik. Uvedl to mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Po páteční půlnoci na místě zůstala dvě hasičská družstva a výšková technika kvůli dohašování. Trampolínové centrum bylo tři týdny mimo provoz a uvnitř nikdo nebyl.

Až 80 hasičů

K požáru hasiči vyjížděli v pátek po 20:00. Budova na ploše 30 krát 50 metrů byla požárem zasažena v plném rozsahu. Poté se zřítila část střechy haly, ve které hořel převážně molitan a vybavení sportovního centra. Z hořící budovy stoupal hustý dým. Postupně na místě zasahovalo 80 hasičů. Chemici pražských hasičů a laboratoře z Kamenice měřili koncentrace nebezpečných látek v ovzduší, výsledek byl negativní. Velitel zásahu povolal na místo Český červený kříž, který pro zasahující hasiče zajistil zázemí. Obyvatelům v okolí policie doporučila, aby omezili větrání svých bytů.

Zbourat a postavit novou

Asi po 90 minutách od vzniku požáru se plameny dál nešířily, stále ale hrozilo zřícení jižní štítové stěny haly. "Po zhodnocení stavu stěny v 00:50 hodiny bylo rozhodnuto, že stržení je v tuto chvíli riskantní. O dalším řešení stavu budovy rozhodne statik během následujících dnů," uvedl Kavka.

V hale do října působilo centrum Freestyle Kolbenka. Centrum koncem října na Facebooku k uzavření haly uvedlo, že majitel haly centrum na jaře požádal o razantní zkrácení nájemní smlouvy. Podle centra chtěl majitel halu zbourat a postavit na místě lukrativnější nemovitost.

Klíčová slova: