Odvolání starostky podpořili i její soukmenovci

Ditu Výborovou odvolali i její spolustraníci. Sama chtěla rezignovat.
 

Starostka Dita Výborová z města Odolena Voda byla po necelých 5 letech odvolána ze své funkce. Proč?

SPOLEČNĚ?

Zastupitel Martin Doubek (sdruž. Společně) předložil na zasedání zastupitelstva, které se konalo v pondělí 21. září 2015, návrh na odvolání starostky Ing. Dity Výborové (sdruž. Společně).

Důvodem jejího odvolání byla neschopnost vzájemné komunikace v koalici i v radě města. Oficiální stanovisko na webu města zní: "Na základě dlouhodobě se zhoršující spolupráce navrhují zastupitelé města Odolena Voda zvolení za Společně, Vodoláky a Sdružení pro Odolenu Vodou, Dolínek a Čenkov odvolání paní Dity Výborové z funkce starostky města."

"Právě ztráta vzájemné důvěry byl hlavní důvod pozdějšího rozkladu rady," komentovala situaci odvolaná starostka.

 

Nabídla rezignaci, ale ostatní to nezaregistrovali

Po půlhodinové diskuzi došlo k hlasování. Výborová byla ze své funkce odvolána počtem 13 hlasů z 15 možných, tedy i vlastními spolustraníky ze sdružení Společně. Ona sama se hlasování zdržela a dle svých slov navrhovala rezignaci již před svým odvoláním.

"Celá situace mi přišla jako odstřelení někoho, kdo se vzdává s rukama nad hlavou," komentovala situaci. Ostatní zastupitelé její předešlou nabídku k rezignaci ovšem nezaregistrovali.

Prázdný starosty zastupuje současný místostarosta Ing. arch. Ing. Tomáš Lohniský (sdruž. Vodoláci), zároveň člen rady města. Ing. Dita Výborová nadále zůstává v zastupitelstvu. Zůstane nadále v radě města? Jak se situace na městském úřadě bude vyvíjet dále?