Týnecký střep nabídne program pro všechny generace

 

Tradiční Městské slavnosti se znovu po roce uskuteční v Týnci nad Sázavou. Na obyvatele i návštěvníky města během dvou dnů na přelomu července a srpna čeká bohatý kulturní program.

V pátek 31. července se příznivci svižné hudby, okořeněné silnou dávkou decibelů, sejdou před městským úřadem. V 19.30 hodin kapela Black Pitt odstartuje letošní Rock Park.  Na podiu se vystřídají v rychlém sledu další skupiny a končit se bude až za tmy. A to jen proto, aby v sobotu Rock Park mohl pokračovat a to už od odpoledních hodin.

V sobotu 1. srpna se v celém městě i na hradě konají akce pro úplně všechny. Na děti od rána čekají pohádky, ale i hudební show a spousta atrakcí. Tatínkové i dědečkové si nejspíš velmi rádi prohlédnou jednostopé stroje, pocházející z týnecké fabriky. Maminky i babičky si budou moci nakoupit na prodejních trzích věci potřebné i věcičky jen pro radost. A muzikanti – ti budou hrát pro radost úplně všech. Ještě příjemná informace na závěr  - vstupné je zdarma.

Dobové tržiště na týneckém hradě bude otevřeno od 10.00. Nebude chybět spousta stánků, ale ani dílny historických řemesel Danar. Kulturní program u hradu zahájí ve 13.00 hodin Herold a pozve na pódium pouliční divadlo Viktora Braunreitera s pohádkou O Sněhurce. Celý program bude provázet skupina historického šermu Berounští měšťané, středověkou hudbu si poslechneme v podání známé skupiny Dei Gratia, tančit bude skupina Siderea a o večerní zábavu se postará kapela Springtime. Letošní „Střep“ kolem půlnoci zakončí jako již tradičně ohňová show.