Dny Kralup nad Vltavou: Mapa a program

Sever
Kralupy nad Vltavou
01.06.2016 - 08:3005.06.2016 - 08:30

Dny Kralup nad Vltavou 2016 - mapa akcí

Město Kralupy nad Vltavou se chystá na jednu ze svých nejvýznamnějších oslav. Jako každoročně – i letos se budou konat Dny Kralup a proběhnou ve dnech 1. – 5. června 2016. Návštěvníci se mohou těšit na pestrý program, jenž zahrnuje desítky akcí pro nejrůznější cílové skupiny.

 

Slavnostní zahájení proběhne pod záštitou starosty města Petra Holečka 1. června 2016 v 17.00. Místem této výjimečné události bude nově vzniklé turistické infocentrum u Masarykova mostu. Během následujícího programu vystoupí soubor „Hvězdičky“ ze ZŠ Komenského a chybět nebude ani příspěvek pěveckého sboru Markéty Wagnerové. Další body programu se ponesou v představení mladých zpěváků z Kralupského talentu a ZUŠ Kralupy,přičemž štafetový kolík následně převezme šestnáctičlenný Big Band Kralupy.  

 

Naprosto výjimečné překvapení však slibují zástupci Komorního orchestru Dvořákova kraje, neboť právě oni budou mít tu čest představit HUDBU K OHŇOSTROJI. V letošním roce slaví toto výjimečné hudební těleso 40 let od svého založení. Pod vedením dirigenta Václava Mazáčka orchestr spolu s Dechovou harmonií České filharmonie zahraje Purcellovu suitu Gordický uzel a hlavně známou Hudbu k ohňostroji od Georga Friedricha Händela.

 

Od čtvrtečního rána se poté rozběhne kolotoč kulturních, sportovních i společenských akcí a samotní organizátoři pevně doufají, že si každý návštěvník najde v bohatém programu to své. „Po dobu oslav bude v Kralupech po roce opět živo. Místní obyvatelé i návštěvníci si Dny Kralup dosti oblíbili a považují je za své. Těší mě, když vidím spokojené lidi, kteří se dokáží bavit třeba i do pozdních večerních hodin,“ uvedla Lenka Císlerová, jedna ze spoluorganizátorek Dnů Kralup. „I v letošním roce čeká na návštěvníky velmi pestrá nabídka akcí. Doporučuji lidem, aby pozorně sledovali harmonogram.Naleznou na něm přesný časový rozpis se základními charakteristikami té či oné akce. V průběhu oslav se také budeme snažit co nejlépe informovat prostřednictvím Facebooku ,“ upřesnila Císlerová.

 

Zmíněný harmonogram je k dispozici na webových stránkách Kralup a FB profilu města. Tištěnou verzi si pak lze vyzvednout ve vstupní hale Městského úřadu. 

Třetí část

Čtvrtá část    

POINT (14.3106451 50.2416453)