Novinka z Mladé Boleslavi: Škoda začala sériově vyrábět modernizovaný model Fabia

Škoda začala sériově vyrábět modernizovaný model Fabia
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto začala sériově vyrábět omlazenou třetí generaci modelu Fabia. Oproti předchozí verzi prošla současná Fabia změnou vzhledu exteriéru i interiéru a má nové technologie, které dosud ve Fabii nebyly. Novináře o tom v pátek informovali zástupci firmy.

Ceny nové modelové řady začínají na 259 900 korun za verzi Active s motorem 1,0 MPI a výkonem 44 kW, který bude dostupný v letošním druhém pololetí. Základní výbava bude nově obsahovat manuální klimatizaci, elektrické ovládání předních oken a vnějších zpětných zrcátek, palubní počítač nebo světelný asistent. Končící model Fabie stál v základní výbavě podle aktuálního ceníku 243 900 korun.

Nová modelová řada Fabie nabídne přední i zadní LED osvětlení i celou řadu bezpečnostních systémů.

LED světla i vyšší bezpečnost

Zmodernizovaná Fabia dostala nový vzhled přední i zadní části vozu, přední maska má výraznější design, změny doznaly také přední a zadní nárazníky. Nově jsou dostupná přední i zadní LED světla. Řidič má nově k dispozici další bezpečnostní systémy, které hlídají například mrtvý úhel, detekují vozidla při vyjíždění z řady zaparkovaných automobilů, automatické přepínání světlometů či nebo asistenta pro zastavení před překážkou ve městě.

Motory jsou výhradně benzínové, o objemu jeden litr. Výkonově začínají na 44 kW, následují 55 kW, a pak dva TSI motory s výkonem 70 kW či 81 kW.

Fabia druhá nejoblíbenější

Fabia patří od roku 1999 k nejoblíbenějším modelům české značky. Už první generace si na celém světě našla 1,79 milionu zákazníků, druhou generaci si pořídilo 1,71 milionu lidí. Dnes je Fabia s více než 4,1 miliony prodaných vozů po modelu Octavia druhou nejprodávanější modelovou řadou v historii podniku.

Škoda loni dodala celosvětově 1,2 milionu vozů. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává více než 35 000 lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

Historie čerpacích stanic. Natankovat v minulosti nebylo samozřejmostí. Více čtěte: ZDE.