Život je těžký, ale my si ho můžeme udělat příjemný, říká Dagmar Černodrinská

Dagmar Černodrinská léto tráví na chatě v Zadní Třebáni
Zobrazit fotogalerii (14)
 

Jak se stane, že se z redaktorky stane léčitelka? Dáša šla za svým snem, nebála se opustit pevné a jisté a vydala se do neznáma. Nyní pomáhá lidem s různými neduhy.

Speciální masážní sedátko

Dagmar vystudovala učitelství český jazyk, dějepis a získala doktorát na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy, ale k učení se nikdy nedostala. Pracovala dlouhá léta jako redaktorka v Československé televizi, pak v České televizi, 3 roky na Primě a poté na Nově v pořadu Áčko. Nyní spolupracuje na pořadu Polopatě. Dále Dáša psala pro různé noviny a časopisy, byla šéfredaktorkou časopisu Paní domu, působila v časopisu Katka. Poslední 3 roky ale změnila svůj život a vydala se na cestu alternativního léčitelství.

Dáša přes léto pobývá v Zadní Třebani, kam za ní také chodí někteří její klienti. Žije zde s přítelem Davidem Olbrichem a stafortšírskou teriérkou Bellou.

Má zde speciální masážní sedátko a okolní příroda pomáhá k lepší relaxaci jejích klientů.

Rodinné konstalace je metoda, která využívá práci s našimi kořeny, tj. s naším původem. Naše kořeny a náš přístup k nim ovlivňují všechny oblasti našeho života: vztah s rodiči, s dětmi, partnery; naši práci, zdraví. V konstelacích je možné uvidět skrytá pouta, která mohou sahat až do třetí generace nebo někdy i dále, a rozvázat je. 

 

 

 

Jak se Dáša dostala od činnosti redaktorky k léčitelství
V době, kdy jsem pracovala jako redaktorka a šéfredaktorka, jsem hledala ještě něco jiného, co by mi v životě přineslo nějaké zlepšení. Přešla jsem na alternativu, udělala jsem si kurz rodinných konstalací a kurz hypnózy u Bhagata (Johann Zeilhoffer) a kurz kraniosakrální terapie. Nově používám také energii, kterou má každý z nás, jen o tom ještě mnozí z nás neví. O této metodě jsem se dozvěděla díky Eriku Pearlovi, který byl letos v Čechách a uspořádal tu přednášku a kurz.

Dáša používá kraniosakrální terapii při léčení a říká: "Je to výborné například na premenstruační bolesti. Léčím to tak, že dám té ženě jednu ruku na záda a tu druhou asi 10 centimetrů nad bříškem a držím ji takhle třeba 5 nebo 10 minut. Bolest odejde.

Kraniosakrální terapie byla „vynalezena“ v USA ve 20. letech. Vychází z toho, že v těle je kromě krevního oběhu ještě jeden oběh, který je z míchy. Pokud energie probíhá volně páteřním kanálem, je vše v pořádku. Jakmile se ale někde objeví blokáda, nastanou potíže. Nemusí to být potíže přímo se zády, ale může se to projevit třeba v žaludku, ledvinách a kdekoliv jinde v těle. Když se pak ten oběh v míše rozpohybuje tak, jak má, tak se tělo vyléčí samo. Léčitel vás drží na určitých místech těla a nechává proudit energii.

O svém postupu při hypnózách Dáša říká, že jako terapeutka pouze pokládá otázky, ale klient si vlastně problémy řeší sám. Efekt může být různě silný a může se dostavit okamžitě, nebo se zpožděním, záleží, v jakém je pacient stadiu.

Nejlépe si pomůžete sami
Asi každý z nás, kdo pracuje, se někdy ocitl v situaci, kdy nevěděl, jak má pokračovat, co udělat jako první, kde vzít radu, jak se připravit k dalšímu kroku. Pokud chcete efektivně dosáhnout svých cílů, je osobní koučování nebo také life-coaching (životní koučink) pro vás ta nejlepší metoda osobního rozvoje. Základní myšlenkou koučování je přesvědčení, že všichni lidé jsou v něčem dobří a pokud jsou motivováni, mohou dosáhnout toho, co si přejí. Koučování probíhá formou řízeného rozhovoru a jeho cílem je nejen pomoci klientovi definovat si své cíle, ale také dosáhnout vytčených záměrů rychleji.

Kromě už zmíněných metod Dáša prozradila, že hodně používá bylinky. "Relaxuji tím, že se jdu projít nebo třeba ráda vařím. Moji klienti mě nijak nevysávají, spíš naopak. Já klientovi dodám energii, ale taky něco dostanu pro sebe, takže při tom vlastně taky relaxuji."

Co Dáša radí, když narazíte na negativního člověka:
"Posaďte se s rovnými zády, zavřete oči a prodýchejte to. Vdechujte pozitivní energii a vydechujte to, co vás štve."

S čím Dáša pomáhá
Lidé za Dášou chodí s různými neduhy, jako jsou deprese, psychické bolesti, rodinné problémy, ale taky třeba astma, bolesti zad nebo normální rýma.

David Olbrich je autorem knihy Brána, pojednávající o paralelních dimenzích. Před vydáním je jeho nová kniha Král králů, žánr fantasy

 

 

Dáša s Davidem nyní chystají otevření nového Centra spokojenosti v Praze na Pankráci v Polygonu.

 

 

Dáša s Davidem na chatě v Zadní Třebani