Milan Volf: Trápí nás rozbité krajské komunikace, na které se ani nesáhlo

Víte, že Milan Volf hrával hokej nejen za Kladno, ale třeba i za Slavii?
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Největší město ve Středočeském kraji rovná se spousta problémů a někdy i nespokojených lidí. Primátor Kladna Milan Volf dobře ví, že zavděčit se všem prostě nejde. Co bude s nevyužívanými prostory, porostou nové obchody, zkvalitní se služby pro veřejnost?

Pane primátore, v Kladně je stále více lidí, staví se, opravuje. Není však možné lépe využívat i stávající objekty, co třeba bývalý hotel Merkur?
Městu se podařilo z Merkuru vyhnat nepřizpůsobivé a problematické občany a majitelé nemovitosti ji v současné době předělávají na bytový dům. Město má pronajaté přízemí, kde vznikne moderní městské informační centrum. Myslím, že jak bytový dům, tak informační centrum do téhle lokality patří. 

Obsadí se volné obchody po drogerii a papírnictví na náměstí Sítná?
Tyto prostory jsou již prodané. Je otázkou času, kdy prázdné obchodní plochy opět ožijí. Navíc v brzké době projde zadní vnitroblok na sídlišti rekonstrukcí. Chodníky odtud protáhneme až k údolí, po obou stranách vzniknou příčná parkovací stání. 

Milan Volf
- v letech 1998 až 2004 a opět od listopadu 2014 primátor Kladna
- vystudoval obor učitelství a trenérství na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze
- v roce 2004 byl vzat do vazby kvůli obvinění ze zneužití pravomoci veřejného činitele
- později byl obžaloby zproštěn a za nespravedlivé stíhání odškodněn

V Rozdělově na Smečenské má prý vyrůst Lidl?
Ten volný pozemek městu nepatří, ale podle nás je ideální pro rodinnou zástavbu a ne obchod typu Lidl.

Jak to vypadá s Růžovým polem?
Majitelé pozemků na Růžovém poli je mohou oplotit a vystavět na nich sportoviště. Moji předchůdci ve vedení radnice tam navrhli zimní stadion větší než čtyři obchodní domy. My jsme u mediální agentury zadali průzkum veřejného mínění. Výsledky v dohledné době zveřejníme. Jestli veřejnost bude chtít, aby tam vedle sportoviště, zeleně a bytových domů stálo obchodní centrum Globus, tak tomu bránit nebudeme. 

Kladeňáci kvitují, jak jste udělali ulici Václava Rabase včetně podzemních kontejnerů pod zemí. Budou se dál tyhle kontejnery v Kladně instalovat?
Budou, ale bohužel, kvůli inženýrským sítím na některých místech to realizovat nejde.  

Když se ve Švermově udělala kanalizace, slibovalo se, že se udělá povrch komunikace včetně chodníků. Dnes je tam stále hlína a šotolina. Co s tím?
Švermov uděláme postupně, letos to budou propojky k náměstí. Do komunikací jde v letošním roce o sto sedmdesát milionů korun víc než minulý rok. Trápí nás ale komunikace, které patří kraji a na které kraj dosud nesáhl, jako je například ulice Milady Horákové. Kdyby nám kraj takové ulice dal, věřím, že si s nimi poradíme. Z městských komunikací jsem nenašel jedinou, která by byla takhle rozbitá…

Kterou?
Pražskou je nutné rekonstruovat celou. Do veřejných prostor letos opravdu půjde ohromná částka. Například prodloužíme pěší zónu od tržnice po Okrsek, v Rozdělově předěláváme celou náves, předěláme náměstí Edvarda Beneše a uskutečníme spoustu dalších projektů. Letos je na tom město tak dobře, jak v historii nikdy nebylo.

Rozjeli jste projekt asistentů prevence kriminality. K čemu je to dobré?
Jsou to asistenti, kteří pomáhají hlavně dětem. Pohybují se kolem škol a chrání naše děti před různou kriminalitou i podivíny. Jsou placeni z dotačního titulu. Je to přidaná hodnota městské policie. Jsme rádi, že tyto pracovníky máme, protože sehnat dnes lidi k městské policii je velmi obtížné, i když nabízíme různé benefity. 

- děkujeme za spolupráci webu vašekladno.cz -