Zelená je tráva, politika, to je hra. Strana Zelených by byla úspěšná jedině bez lidí

Limity jsme my...
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Straně Zelených by mělo jít hlavně o ekologii. Je tady však jeden obrovský háček, který nevyřeší ani tisíce billboardů na ulici. Tím je člověk a jeho standardní potřeby. Výfukové plyny, uhlí, plastový pytlík na rohlíky a miliony dalších překážek stojí v cestě zelené politice. Je tady však jedno řešení!

Ty naše krásné národní parky. Zvířátka se v klidu pojídají navzájem, jak podle pohádky od pana Darwina. Radost v tomto duhou zabarveném místě vyruší krutá realita. Člověk. Ono stačí, když se jde projít rodinka do lesa, a tolik neplechy nezpůsobí ani myš v komoře. Lidé jsou tvorové vynalézaví a když stromy nezničí kůrovec, tak je pořádá pila na benzín. Plyne z toho jediné možné řešení. Vyhubení lidského druhu.

Není člověk, není plast

Ty fotografie plastového ostrova jsou opravdu hrozivé. Ekologie neekologie, tvoříme svým chováním nový kontinent. Straně Zelených však nedošlo, že v honbě za lepším světem stojí v cestě ne plast, ale člověk. Třídit člověka nelze a učit ho novým věcem, to je běh na dlouhou trať. Politika, to jsou čtyři roky do voleb a za tak krátkou dobu přece svět nevyčistíme od všech skleníkových plynů. Maximálně vysadíme nějaký trávník, který zase někdo akorát pošlape, protože mu je jedno, kde a jak žije. Armáda běžců s velkými sáčky, které si doma ušili ze záclon, sbírá odpadky, které se v nekonečné spirále vrací tam, kde být vůbec nemají. Člověk by nejlépe přírodě pomohl, kdyby nebyl. Chce to postavit novou Noemovu zelenou archu.

Zelený Noe

Tsunami v některých místech světa nenápadně naznačuje, jak se bude vyvíjet budoucnost lidstva. Ekologové tvrdí, že podobné extrémní jevy jsou jen logickým vyústěním našeho necitlivého hospodaření k přírodě. Ty jaderné a uhelné elektrárny a milióny automobilů, tisíce letadel. To zase ten člověk vymyslel, aby si ušetřil práci a topení hřálo za něj.

Opatrně vhazujte svůj volební lístek do urny. Stejně tak se rozhlédněte, když vhazujete plast do tříděného odpadu. Zelení mají špehy všude. Nemůžete věřit jediné veverce v parku a ta, když vás uvidí, utíká a vy ji nikdy nechytnete. Napráší vás na vedení strany, což nakonec může stát místo na nové Noemově arše. Ten, kdo volí Zelené, má totiž v novém světě bez lidí místo jisté.

Nic nedává smysl

Zelení vedou boj s lidským druhem a takový zápas jim nelze závidět. Musí ve své politice vychovávat a to člověk miluje ze všeho nejméně. Idealismus je slovo, které nesmí z politiky vyprchat, a Zelení jsou toho zárukou. I když mohou být někdy terčem posměchu, alespoň dostávají do veřejného prostoru témata, na která bychom pod tou hromadou odpadu skoro zapomněli. Příroda se bez nás obejde, ale my bez ní nikoli. Člověk je taky součást této planety a třeba se jednou sám naučí rozeznat, co je dobře a co špatně. Stejně tak co je satira a co seriózní komentář.

Pivo, víno a komunální volby. Opilost mocí jako riziko bezpečnosti státu. Více čtěte zde.
Klíčová slova: