Auto vyletělo z cesty a zastavilo se až o betonový sloup. Zasahoval vrtulník

Situace byla velmi vážná
 

A nebudou jezdit bezpečně a nebudou! Vážná dopravní nehoda se stala mezi obcemi Želízy a Tupadly na Mělnicku na silnici I/9. Auto se dvěma muži vyletělo ze silnice a zastavilo se až o betonový sloup. Přežili, nebo už jim nebylo pomoci?

Fabia se dvěma muži vyletěla v pravotočivé zatáčce ze svého pruhu do protisměru a bokem narazila do betonového sloupu. Řidič zůstal těžce zraněný a zaseknutý ve vraku vozida, vyprošťovat ho museli speciální technikou hasiči a následně pro něj přiletěl vrtulník.

"Řidič Škody Fabie nezvládl pravotočivou zatáčku, vyletěl ze silnice do protisměru, letěl desítky metrů. Následně bokem auta vrazil do betonového sloupku, který nárazem přerazil," vysvětlila průběh nehody tisková mluvčí mělnické policie Markéta Johnová.

Lehce zraněný spolujezdec zavolal záchranu, s řidičem to už tak snadné nebylo. Řidič byl zaseklý v havarovaném vozidle. Hasiči jej museli vyprošťovat speciální hydraulickou technikou. "Řidič utrpěl vážná zranění a jeho zdravotní stav si vyžádal transport vrtulníkem do pražské nemocnice. Spolujezdec měl lehká zranění, a proto byl převezen sanitkou do nemocnice.

"Nehoda je zatím v šetření policie, mohu však potvrdit, že vozovka byla mokrá a tento fakt mohl mít výrazný vliv na chování auta. Řidič nebyl kvůli svému zdravotnímu stavu schopen dechové zkoušky, proto lékař odebral vzorky krve, aby mohla policie vliv alkoholu potvrdit nebo vyloučit," vysvětlila Markéta Johnová. Celková škoda činí 140 tisíc. Doprava byla v místě nehody řízena kyvadlově.